RC MULTIKOPTERI > PITANJA POČETNIKA O MULTIKOPTERIMA

Imam vise akcionih kamerica a treba mi quadcopter, moze pomoc?

<< < (4/14) > >>

marko.jovanovic:
Sarkazma ovde ima na pretek čak i više nego ozbiljnog RC modelrastva, saveta....
Takod a se navikni na to.
Zajko ti je sve lepo objasnio ali bi mu samo dao primedbu na ono da prvi model neće dugo trajati što nije slučaj sa Nano QX koji je nešto što se ne kvari lako, leti čak i sa iskrzanim propelerima, polomljenim drejmom (naravno ako nije skroz izlomljen)....

zajko:
koliko vidim to je velicine i verovatno tezine GoPro, zaboravi nano, mikro quadove...

Sto se tice BLADE jedino 350 QX2 ili 3 to moze da nosi i da se normalno i lepo ponasa... da se vratimo na pocetak price, OBAVEZNO i OBAVEZNO, u svakom slucaju iskljucen WiFi na kameri i umotana u bakarnu foliju, koju dobijes uz BLADE, jer te kvazi kamere sa tim svojim, da izvines nikakvim WiFi na 2.4 Ghz ce da slude svaki Quadi da ode... ili padne... nesretno resenje... Danas su sve te Wifi na 5.8 Ghz i nema problema..> Drugo i sam GoPro, bar sam ja imao Black 3, ima domet WiFi 30-50m, slika kasni 1-2-3 sec. tako da zaboravis FPV letenje u toj varijanti, jer to kasnjenje je malo... ali puno znaci... taman da ga zakucas u nesto i bude Upssss... :sljus
Ja nisam merilo, ali ja necuh za te kamere, a sumnjam da su kvalitetnije od GoPro black 3... koji je nestao iz multirotora jer i nije pravljen za njih... recimo dobra kamerica tog tipa za multirotor, se danas uglavnom prodaje sa 3-axe gimbalom i kosta vise od Quada 400/500 evrica i 5.8 Ghz linkom, i o ne imaju domet do 200-300m, a povecanje dometa je +++++ u paricama, sve to skupa izadje mnogo vise para od samog quada...

A, Blade 350 QX2, opet kao sto rekoh, mogu da ti pomognem u prvom letu, osnovu letenja, za 10 minuta, SAFE mode.... i ako si strpljiv (spasen) i uporan u vezbi leteces, ako i u letenju budes sarao i daj svega oma, kao ovde.. mrka kapa.. budi negde siguran da sa ukljucenim WiFi na 2.4Ghz, ti kad tad ne gine pad ili da ti ode sama letelica....

Normalno, tvoja zelja, volja i parice.... tvoja odluka

Imas i Yuneec Q500, sve u kutijici, po meni savrseno za te parice ali .... kosta.. odlican Quad, sa FPV, monitorom, odlicna kamera sa gimbalom + dobijes GRATIS rucni nosac te iste kamere sa Gimbalom, za snimanja iz ruke, pretvara se u akcionu kameru... ali 1200 novcanica, dve baterije i lepa velika kutija u koju je upakovan  ;namig.... jos laksi za letenje od Blade, samo par dugmica, ali nema juracanja sa njim....

QX350 je kao multipratktik, moze bezbedno SAFE, AP mode za snimanje, Stability mode za jurcanje i Agility za 3D divljanje, ako imas ruku....
i imas ga na Phoenix-u za dodatnu nastavu...

Uzdravlje  ()-()

pavle:
Hvala jos jednom Marko i Zajko na savetima. Sigurno cu krenuti sa necim laksim. Cisto da vidim kako to sve funkcionise. Onda bih mozda presao na ovako nesto sto Rajker preporucuje ili na Blade sto kaze Zajko, a kasnije na DJI Fantom 3 (ukoliko dobijem na loto-u).

Dakle, prvo krenuti sa necim manjim, bez kamerica i ostalih stvari i onda prelazak na nesto drugo, kroz koju nedelju/mesec. Bice ovo zabavno :)

Evo jos jedno pitanje, da li nesto ovako moze da zavrsi posao za pocetak. Da li vredi uopste pokusavati sa ovim http://www.gearbest.com/rc-quadcopters/pp_138723.html

Inace Zajko, Xiaomi YI ima 16mp Sony sezor. Obe kamerice su odlicne, i po meni po odnosu cene i kvaliteta biju GoPro 3 lagano. Imao sam i GoPro 3, pa zato kazem. Inace ne bih naravno ukljucivao WiFi na kamericama kada letim :)

rajker:
Pazi ovi mali quadovi su dobri za igranje po sobama ali na terenu nisu bas zgodni.(ne da se ne moze leteti al ce ga oduvati i najmanji povetarac)Svako ima svoje misljenje i svoj stav.I ja sam u neku ruku naucio komande na simulatoru pa sam preso na Blade nano qx sto sam uzeo od Zajka.Lepo savladao sam neke osnovne komande i igrao se.E posle kad sam napravio sebi q450 tad sam uvideo da komande su ostale iste ali uopste se ne ponasa isto ko nanoqx.A kako li ce kad je ono 16g a ovo 1016g.Tezina cini svoja cuda.Zaokret na nanoqx bilo na pola metra a sa q450 na 2,5m i vise.Ako ti se navikne ruka  i pokreti na nesto jako lagano,posle ces se iznenaditi kad uzmes u ruke neki tezi quad.Da se i na to navici,samo potraje.Ali praksa (znaci sto vise letova)cini svoja cuda,(u to sam se uverio),bilo sta da si poleteo. ;namig 

cakra:
Hehe, opet smo zbunili coveka nacisto :)...

Naravno, nema jednostavnog odgovora a tema je x puta prezvakana na forumu...i zbog toga se vecina iskusnijih multirotorasa vise ni ne upusta u raspravu...nema svrhe...nazalost.

Od rtf koptera  za snimanje ste presli na nano, mikro letilice...simulatore i sl.  i svako vuce vodu na svoju vodenicu i svi su manje -vise u pravu, ali covek je specificno bice i svi se razlikujemo...a opet tako smo isti... svako ima svoje misljenje  ;)

Da skratim filozofiju  lol...moj odgovor bi bio -u oglasima na netu u zadnje vreme sve je preplavljeno sa raznim fantomima...fantom 1 , 2  bla bla...u rangu cena od 300-800eur i to je najjeftniji start...letilica je mala, rtf, moze da nosi kameru, i leti extra lako, pa ce je poleteti i svaki pocetnik posle konsultovanja sa manualom-naravno...tacka!
Delova za fantom ima  svuda i jeftini su...
Recimo ja sam misljenja da je f450 sa nazom .....veci i bolji...al eto-vide mu se zice :)...

Naravno, jako ne volim rtf..jer se preskace najlepsi deo- "a sta to ima u toj beloj kutiji sto....."

(<--)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version