RC MULTIKOPTERI > PITANJA POČETNIKA O MULTIKOPTERIMA

Problem sa propelerom

<< < (3/7) > >>

Sloba:
Ja sam za Novogodišnji poklon kupio Nano QX 3D BNF (blizu 100 E). Prvi pokušaj i jedan motor u poletanju nije radio. Mislio sam da je motor neispravan. Uključim ga na konektor ispravnog motora, kad on normalno radi. Znači drajver motora je loš.

Ali, nakon zamene baterije Nano je normalno leteo. U zadovoljstvu potrošim bateriju, stavim novu kad ono, opet neće. Premerim baterije, sve OK. Shvatim, stvar je do bindovanja. Nano ima bag, nekad se binduje korektno, a češće ne. I to je odprilike 1:4 ili 5 u korist lošeg starta. Sada stoji na vrhu ormana skuplja prašinu i nikome ne pada na pamet da se zeza s tim.

Ovo je jedan loš primer, sa sličnim simptomima, što ne znači da je kod Pavla ista stvar.

zajko:
inicijalizacija nije pravilno sprovedena, po upustvu a verovatno i bindovanje... kod ovakvih stvari ili radi ili ne radi... ne moze malo da radi, malo ne...  nije na odmet malo youtube ili manual...

()-()

rajker:

--- Quote from: zajko on June 26, 2015, 11:05:56 PM ---inicijalizacija nije pravilno sprovedena, po upustvu a verovatno i bindovanje... kod ovakvih stvari ili radi ili ne radi... ne moze malo da radi, malo ne...  nije na odmet malo youtube ili manual...

()-()

--- End quote ---
(:good)

marko.jovanovic:
Ne diraj mi u nano qx.
Pa nema boljeg koptera za po kući.
Ono što sigurno treba da uradiš jeste da pre nego što zakačiš bateriju nano qx treba da bude na nekoj ravnoj površini i to treba da radiš pre svakog kačenja baterije. Nakon što to uradiš on jedno vreme blinka i podešava senzore zato mora biti na ravnom da bi leteo kako valja.
A što se tiče bindovanja prvo upališ kopter. Zatim držiš bind dugme pritisnuto i upališ stanicu. bind dugme pustiš tek kada ga stanica prepozna i kada ti se upali sijalica na kopteru da stalno radi. Ja sam moj bindovao kada sam ga kupio i dan danas letim sa njim. propeleri svi iskrzani, ram oštećen na krajevima a on i dalje leti i leti! Od 2 seta propelera stradao mi je samo jedan sve vreme letenja.

pavle:
Hvala na savetima, medjutim, koliko sam primetio ne vidim da to ima veze sa podesavanjima.
Takodje quad je radio OK do pre 2 dana.
Pretpostavljam da je od nekog pada nesto pomereno.
Nekad se zavrti iz prve i leti super, nekad mu treba 3,4,5 puta, nekad moram da zavrtim rucno propeler.
U vazduhu se ponasa super, dakle problem je samo prilikom poletanja.
Pokusacu sutra da snimim video da vam pokazem u cemu je problem.
Na jednom forumu su mi predlozili da stavim malo lepka ovde

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version