RC MULTIKOPTERI > PITANJA POČETNIKA O MULTIKOPTERIMA
Problem sa propelerom
zajko:
--- Quote from: marko.jovanovic on June 27, 2015, 08:44:49 PM ---Ne diraj mi u nano qx.
Pa nema boljeg koptera za po kući.
Ono što sigurno treba da uradiš jeste da pre nego što zakačiš bateriju nano qx treba da bude na nekoj ravnoj površini i to treba da radiš pre svakog kačenja baterije. Nakon što to uradiš on jedno vreme blinka i podešava senzore zato mora biti na ravnom da bi leteo kako valja.
A što se tiče bindovanja prvo upališ kopter. Zatim držiš bind dugme pritisnuto i upališ stanicu. bind dugme pustiš tek kada ga stanica prepozna i kada ti se upali sijalica na kopteru da stalno radi. Ja sam moj bindovao kada sam ga kupio i dan danas letim sa njim. propeleri svi iskrzani, ram oštećen na krajevima a on i dalje leti i leti! Od 2 seta propelera stradao mi je samo jedan sve vreme letenja.
--- End quote ---
ovde je rec on Nano QX 3D, malo doradjena (elektronski) 3D verzija, ali je baza slicna
Sloba:
Hvala Zajko.
Ma, inicijaliozovao, bindovao, a i one stvari, ali mali ne mari za to. Dobro da si se javio, podsetio si me da ti ga pošaljem, u garantnom roku pa ti binduj.
Inače, drugi Nano QX radi prilično dobro. Do duše, ponekad crkne neki od motora, ali ga zamenim pa opet bude sve kako treba.
pavle:
Pozdrav drugari,
Evo mog problema. Napravio sam kratak video od 3 min, pa ako neko zna u cemu je problem neka javi.
Kao sto vidite, potrebno je rucno zavrteti ovaj deo na koji ide propeler kako bi on startovao. Bez toga retko kad se zavrti. Kada se zavrti u vazduhu se ponasa normalno, problem je samo dok se ne zavrti.
U cemu je problem? Da li da kupim novi motor ili?
rajker:
Probaj pa odlemi taj motor i zalemi na zadnji desni a taj zalemi ovde.Ako je ista situacija onda je software greska ako ne radi taj motor ni na zadnjem desnom onda je motor mmmm
zajko:
Ja bih za pocetak probao da ocistim taj motor, uglavnom se pokupe dlake ili tako nesto sa parketa/tepiha... neka fina prasina... da izvines da ga dunes malo, produvas, pa probas... koliko znam to se dogadja kod vecina inndoor, pa ako opet nece zameni motor, ne kosta bogatstvo, nekoliko eurica
()-()
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version