RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Novi pravilnik za dronove u Srbiji
marko.jovanovic:
Ja svoje modele niti osigurati neću niti prijavitit, pa nek me vode u zatvor. Bar ću da se odmorim kao čovek tamo a državu ću još da koštam što ležim tamo i što me hrane.
A naravno letim samo na livadama izvan naselja.
Ko i J.
Sava:
Sada je gotovo, poslednji ekser u sanduk modelarstva je zakucan. Što je bilo, bilo je. Nikad više u bircuz kod Gliše. Mislim da smo jedina država koja će ubrzo ostati bez avio modelarstva. Pitam se šta je sa državama tipa Indija, Kina ...
Nevredi se sa rogatima bosti, pobedili su nas. :pop: (rip..)
zbabic:
@petarboj
ovo je skroz dobar pristup celoj prici, takav predlog ili pristup je trebao biti polazna tacka pri donosenju pravilnika, ali su se stvari, ocigledno, drugacije odvijale.
Bez obzira sto nas ovakav Pravilnik direktno pogadja (gasenje ovog hobija), umesto konstatovanja cinjenicnog stanja, mislim da bi se trebali okrenuti trazenju prihvatljivog (normalnog) resenja ( po princitu:"... nije dobro, dosta kukanja, hajde da vidimo kako da se izvucemo iz problema.").
Pitanje za sve nas: da li postoji mogucnost da se ovakve (ili slicne) izmene u Pravilniku izvrse, kao i koji je put (nacin) da se to uradi?
P.S. @Sava, ako ste u pravu, bice jeftine ponude za modele i opremu. U delu za prodaju vec se beleze oglasi koji podsecaju na izlazak iz hobija. Nadam se da nisam i da necu biti u pravu.
adam:
ja mislim da da sa novim zakonom drzava zeli da kontrolise najvise samo dronove a ne avio modele, ja vec godinama imam sportsku takmicarsku dozvolu koja izdaje vazduhoplovni savez srbije gde lepo pise da sam avio modelar i clan modelarskog kluba subotica, pa samim tim ako mi i dode neko da pametujem pokzacu mu dozvolu koji je ZVANICAN medunarodno priznat dokument, plus sam clan neke organizacije , za dronove po meni ova dozvola ne vredi nista jer bas zbog njih ce i izmeniti zakon,ali za ostale ja verujem da niko nece da dira ako letis modelom ako neko hoce da ga uclanim u nas klub i da resimo sportsku dozvolu nek mi se javi na 0658716871
petarboj:
jedan bojkot ovoga bi tako lepo pao... kao recimo za zatamnjena stakla na autima... potpuno kuliranje propisa.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version