RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Novi pravilnik za dronove u Srbiji
petarboj:
u vezi osiguranja:
Poštovani,
U skladu sa Vašim zahtevom dostavljamo Vam indikativnu ponudu za obavezno osiguranje vlasnika bespilotnog vazduhoplova tipa Phantom 3 Advanced za štete pričinjene trećim licima kako sledi:
Osiguranik – XXXXXXXXXXXXXX
Tip vazduhoplova – Phantom 3 Advanced
MTOM – 1.280 g
Teritorija – Srbija
Piloti – U skladu sa Pravilnikom o bespilotnim vazduhoplovima
Upotreba – u rekreativne svrhe
Period – 12 meseci
Suma osiguranja – 750.000 SDR (950.000 EUR)
Premija – 75 EUR
Preduslovi:
- Flights are only performed according to legal requirements
- Documentation of flights
- Coverage is only given, if previous flight instruction to all entitled persons of the insured (UAV pilots) is given by the manufacturer or equivalent instructors
- Third party claims based on breach of personal rights are excluded.
- Exclusion of any military use
- Exclusion of autonomous flights
Primenjuju se uslovi ino-reosiguravača koje Vam u prilogu dostavljamo: AMU 300/04E
Ukoliko prihvatate ponudu molimo Vas da nas obavestite o datumu početka osiguravajućeg pokrića kao i da nam dostavite informaciju o serijskom broju i godini proizvodnje vazduhoplova.
Takođe će nam biti potrebni i Vaši podaci (jmbg, adresa)
Pozdrav,
Phantom je prodat, od sad vozim kineze do 100g po dvoristu a oni nek se pocesu sa 75e godisnje. bacam se na kola i pecanje, kupujem citroen xm i pecaljke ;)
svako dobro!
pnedic:
@petarboj
Koliko sam razumeo, ovakva polisa osiguranja je potpuno beskorisna: UVEK ce postojati uslovi koji ukljucuju izuzece od polise.
- Flights are only performed according to legal requirements
- Documentation of flights
- Coverage is only given, if previous flight instruction to all entitled persons of the insured (UAV pilots) is given by the manufacturer or equivalent instructors
...
- Exclusion of autonomous flights
Kako ja razumem, da bi se polisa osiguranja vazila, bolje da ne poleces uopste.
petarboj:
imala smisla ili ne, moras je imati zbog uvidjenja letelice u evidenciju. razmenio sam jos dva maila sa njima pa da i njih podelim:
Dobar dan,
S obzirom da mi je izgleda jeftinije da osiguram auto to cu i uciniti. Prodao sam Phantom-a preko oglasa, sutra kupujem Citroen XM da se vozam i idem na pecanje.
Svako dobro,
Petar
i njihov odgovor:
Poštovani,
Zahvaljujemo se na dostavljenom odgovoru.
Pozdrav,
mislio sam da ce me iskulirati, al eto, izgleda su kulturni :)
idem da vozim symu x11 u dnevnoj sobi i da se ne nerviram. oo))
jojkic:
O kojoj osiguravajućoj kući se radi ?
Nisam sigruan, da ću se upuštati u sve to za moj krš od starog Phantoma, ali bih definitivno ako bih jednog dana kupio Phantoma 3
(to je ono šta bi bilo kad bi bilo...)
, koji košta koliko košta, i kome baterija košta koliko košta, bih sigurno izdvojio i cenu jedne polovine nove baterije za osiguranje od godinu dana, i zarad mirnije savesti bez obzira na zakon
bora61:
--- Quote from: SABURO on January 21, 2016, 11:24:44 PM ---
--- Quote from: bora61 on January 21, 2016, 10:19:05 PM ---Gde su sada nadlezni da sankcionistu komercijalnog pilota ekoloske kompanijice, koji je maltene probio zvucni zid sa 126 putnika i usput uradio selfie, i to iznad SRPSKOG neba ?
Izvor
http://www.vecernji.ba/piloti-jurili-1000-na-sat-slikali-se-za-fb-i-ugrozili-zivot-116-putnika-1053987
http://24sata.info/vijesti/regija/252033-crnogorski-pilot-prekoracio-brzinu-i-objavio-na-facebooku-feeling-crazy-with.html
--- End quote ---
Klasicno medijsko pumpanje, prikazana brzina je u odnosu na zemlju, a ne relativna brzina aviona. Maksimalna je oko 900km/h u suprotnom bi se sve i svasta popalilo od alarma da je zaista bilo pravih 606 knota ili 1111km/h. Ovo je cisto info radi, da ne bude zabune. Uostalom i na slici se jasno vidi da pise GSPD pa ispod 606knt... Uostalom i sam pilot koji clan ovog foruma moze isto da potvrdi, ako uopste cita ovu sumornu temu.
--- End quote ---
Odlicno, pa neka je potrvdi.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version