RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Novi pravilnik za dronove u Srbiji
Daky:
#nebeski :_D Bravo kralju, pa gde moze dron biti laksi od vazduha.. :hehe Dron od helijuma.. xD
banbo:
Da ali taj dron napunjen helijumom moze biti tezak 100kg ... Kako god bice svasta :sljus
vpilic:
Drustvo polako......
danko:
O ovome sam pričao. Modelari bi trebali da se uključe u lobiranje pre nego što ta uredba izađe, jer jednom kad se pojavi, to je to - nema teoretske šanse da se nešto promeni bez debelog novca, a nešto nisam siguran da bi modelari bili voljni da masovno rasprodaju kuće i stanove kako bi menjali neku tamo uredbu.
firebird:
U zadnje vreme sam sreo nekoliko ljudi po mom kraju kako lete Phantome i slicne qvadove sa foto opremom. Na pomen o prijavljivanju letova i donošenja zakona o dronovima, opasnosti letenja iznad gomile ljudi, gledali su me podsmešljivo i cinički(u fazonu ''boli me kur.c, ima da letim gde ja oću''). Porazila me činjenica i ispadoh glup kad pomenuh modelarstvo i hobi letenje, nikad nisu ni čuli za ovaj forum i ne zanima ih. Kaže meni jedan lik ''brate meni je ovo samo još jedan deo fotografske opreme da snimam objekte i svadbe i iz vazduha'' . Nije ni svestan činjenice da su najviše on i njemu slični pokrenuli ovu tematiku pred zakonom. Svaka čast članovima ovog foruma koji prate materiju i zalažu se za ispravno donošenje uredbe o dronovima ali budite svesni da je u našoj drzavi još gomila phantom''ovaca'' koji ne prate forum i koje uredba ne zanima i nastaviće po starom da snima gde i šta hoće, a zbog njih modelari i hobisti će biti ''dovedeni u red''.
P.s. pa zar nije očigledan primer gde su Vuleta pozvali na informativni razgovor zbog jedrilice a sve zbog fame o dronovima...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version