RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

ASW28

<< < (9/19) > >>

pnedic:

--- Quote from: alzo on May 22, 2017, 03:47:17 PM ---Moj laicki zakljucak je da ti se trup uvijao po osi i motor je zarotira kad mu dodas jaci gas. Ta kamerica mislim da nema veze, verovatno je trup vremenom popustio i poceo da zvace dok nije pukao. Taj trup je mislim neka duvana plastika kao ona za igracke i to verovatno moze samo termicki da se spoji.

--- End quote ---

Mislio sam i o tome ali imam osecaj da ce i to da se razdvoji. Kada ga epoksi nije izdrzao. U pitanju je neka elasticna plastika, dosta debela (oko 1mm).

A kako termicki da ga spojim (pri tome to je iznutra, dosta nepristupacno) - nos jedrilice unutar kojeg je motor.

Jedino mi je jos ideja da neku tvrdju plastiku stavim iznutra pa da zasfrafim trup i taj komad. Mozda i epoksi ponovo stavim pre srafova

pnedic:

--- Quote from: drjack on May 22, 2017, 04:18:01 PM ---Pero ja bih je zakacio na neko postolje da ne mrda i onda tako probao sve modove .

--- End quote ---

Probacu da je drzim u ruci i postepeno da dodajem gas da vidim da li ce u jednom moentu da krene da se "uvija". Ovo sto je Alzo rekao mislim i ja: da dok je manji gas trup se ne mrda ali pri vecem gasu da se taj prednji deo sazvace i uvije.

Balsarite:
15 grama na repu  na pola metra i više poluge, pa izračunaj koliko grama ti fali u nosu i koliko ti je težište otišlo unazad.

Stara narodna pesma kaže, nosati modeli lete loše, repati modeli lete nikako ( ili kratko).

Proveri težište, startuj uvek u vetar , kreni sa 20-30% gasa i blagim penjanjem, dok ne dobiješ visinu, pa na 50 metara probaj šta se dešava kad dodaš gas do 90%

I na kraju, kupovni model je uvek pun iznenađenja, ko zna kakvog je raspoloženja tog dana bila Kineskinja ili dete koje ga je sastavljalo u nekom selu , zadnja pošta Quandžong .

stevapn:
Pazi, ona oće da zvekne o ledinu, ako joj daš naglo gas pri poletanju. Ja dam gas oko 40%, bacim je paralelno sa tlom i kad malo dobije brzinu, gas i gore. Jest malo zajebana za poletanje.
Nemam ideju sa čim da zalepiš trup. probaj i topli lepak, pa preko zalepi Fix O Moll Power Tape, ali belu. Lepi mnogo bolje od sive ili crne. Naravno, UVEK proveri težište! Osetljiva je u PM!

drjack:

--- Quote from: Balsarite on May 22, 2017, 05:18:25 PM ---15 grama na repu  na pola metra i više poluge, pa izračunaj koliko grama ti fali u nosu i koliko ti je težište otišlo unazad.

Proveri težište, startuj uvek u vetar , kreni sa 20-30% gasa i blagim penjanjem, dok ne dobiješ visinu, pa na 50 metara probaj šta se dešava kad dodaš gas do 90%

--- End quote ---

Pera gore napisa da lepo leti kad je baci iz ruke, što ce reći da je težište OK.
Pera nije od juče i zna da poleće uz vetar,problem je što on ne stigne do tih  50m visine....

Slučajno imam takvu jedrilicu i nikada nisam imao problem na poletnju. Ako je dobro utrimovana  poleće normalno kao i svaka druga.

Pero ako ne rešiš, zovni me, pa možemo zajedno na 13-ici da vidimo šta se dešava.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version