RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

ASW28

<< < (18/19) > >>

dejan_ts:
Nevidljivi vetar koji nosi model na gore  tako receno Stub ili termal ,momci treba da se vazba ali kao sto obojica imate zakljucak neko treba da vam pokaze ,verujem da ste do sada prosli kroz 1001 sub a da ga niste provalili ,desava se to ali vreme cini cuda kako se oelcuje stub i kako se lwti u njemu

STEVO letenje nije samo da upalis motor i da ga teras vec je da  se i malo angazujes oko te termike i da probas da je nahvatas

dejan_ts:
Najbooji vid letenja i obuke je tandem let ,dva ili vise jedrilica i svako nesto opipava i trazi cim jedan nadje ostali dolaze i vrte istu stranu naravno uz korekciju kruga gde stub zahteva u 99% slucajeva

pnedic:
Malo sam bio dokon pa sam napravio i kolica  za start jedrilice (a planirano i za Canadair-a koji jos ceka u radionici). Napravih ga od cevi za vodovod, a tockove sam imao (mada su tockovi bili razlicitih precnika dva i dva, pa sam morao da radim nivelaciju kroz konstrukciju). Celokupan materijal za kolica sam platio oko 850 din. A zavrsio sam ih za dva dana (sve ukupno oko 4h posla)
Hehe, jos samo da ih probam :)

Evo slika

Milos 94:
Vidim da te ''žuljaju'' termali i termičko letenje. Dođi, druže, kod nas da letimo i da se družimo (pre takmičenja) i sve će ti biti jasno. Ima ovde ljudi koji imaju 6. čulo za termale, veruj mi. Šteta da tako lepa ptičica ne oseti draži visina ...

Ja još uvek čekam tvoju prijavu za takmičenje...

stevapn:
Deki, imao sam letove i po par sati sa jednom baterijom. Kažem, da kao samouk, ne možeš sve da pohvataš, i provališ, pogotovo ako si stalno sam na aerodromu. U ostalom, video si Arcus M kako leti u termici kad smo bili kod tebe u gostima. BTW, kad će ponovo? :)
Kako izgleda moj letački dan? Odem na aerodrom, poletim jedrilicu i kružim ili pravim osmice po nebu. Ako primetim da jedno krilo ode gore, okrenem u tu stranu i kružim trudeći se da upadnem u stub. Neki put uspem, neki ne. Ako ima ptica koje kruže, banja, odem ispod njih i flajamo zajedno :). Idem visoko dok se osećam sigurno, tj dok vidim jedrilicu u kom smeru leti. Par puta je toliko visoko odletela, da me uhvatila panika :) Uglavnom, kad odem previsoko za mene, spusim je niže, pa ajd ponovo :) Uvek mi je zanimljivo i što je najvažnije UŽIVAM :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version