RC MULTIKOPTERI > OPREMA ZA MULTIKOPTERE

fpv problem

<< < (3/3)

milos78:
nisu lose antene ali mislim da cu da pravim najverovatnije. idem sutra u kelko da kupim konektore pa cu da probam..

bas sam se razocarao u video koji sam postavio. .. ocekivao sam mnogo vise ...

Asterix:
Na prijemniku (ili monitor, naocare) nisi ogranicen sa tezinom i velicinom, mozes da postavis i vece i jace antene.

marko.jovanovic:
Što se tiče antena taj čovek sa rcmodelrewiev kanala na YT-u vozi samo svoje pravljene antene i dobro zna šta radi jer je neki elektroničar. Gledao sam dosta njegovih videa i čovek sve što kaže pokaže i praktično....
U nekom od videa na njegovom kanalu objašnjavao je zašto su te kineske antene loše jer konstrukcijski imaju tu lošu stranu da se ponašaju kao kondenzatori i na taj način slabe signal, takođe centralni delovi antene gledajući od gore ne spajaju se u istoj tački nego na obod nekog cilindra što opet utiče na prijem, dok one koje on pravi sve ćetiri ili tri žice i koje sam i ja probao (u zavisnosti da li je antena RX ili TX) se sastaju u jednoj tački i leme za centrlanu žicu od koaksijelnog kabla....E sada naravno da postoje dosta dobre antene kao što su recimo fatshark i slični brendovi ali one znaju da koštaju a i nisu baš toliko bolje da bi opravdale cenu...

ak:

--- Quote from: milos78 on November 10, 2015, 10:35:16 PM ---nisu lose antene ali mislim da cu da pravim najverovatnije. idem sutra u kelko da kupim konektore pa cu da probam..

bas sam se razocarao u video koji sam postavio. .. ocekivao sam mnogo vise ...

--- End quote ---

Uzmes kabal RG402 par metara. On moze da se savija i oblikuje kako ti najvise odgovara i ostaje u polozaju u kom si ga namestio, odlican za antene.
Uzmes konektore za RG402, naravno obratis paznju dal je SMA ili RP-SMA, muski ili zenski.
Uzmes zicu za MIG zavarivanje, presvucena je bakrom pa se lako lemi. Uzmes paket ping pong loptica za kapicu za antene.

--- Quote from: marko.jovanovic on November 08, 2015, 11:13:20 PM ---Za quanum cvikere a posebno one V2 potpisujem.
Za 50 eura mnogo dobra stvar.
Aj neka neko da link za monitore po 25 eura od 5 inča a da su 800x480 rezolucije ako ima

--- End quote ---
Davno bilo kad sam ga uzimao ali evo nesto tog tipa.
Da li ima stvarnih 800x480 to je diskutabilno ali je u realnosti slika sasvim ok sobzirom da ni sama slika koja dolazi od prijemnika nije te rezolucije.

http://www.ebay.com/itm/5-inch-Security-LCD-Car-Rear-View-Mirror-Monitor-Headrest-TFT-Monitor-800x480-e-/251906174728?hash=item3aa6c72f08:g:9bYAAOSwn7dVINYK

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version