RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Mystique RES 2.9m

(1/5) > >>

SABURO:
Trenutno sklapam jednu finu jedrilicu za magic-a, jer sam se uzeleo gradnje modela... tj. da ubijem zelju dok mi ne stigne kit za moj model aviona koji je u planu za ovu godinu.
Mystique RES (Ruder, elevator i spoiler) skracenica je upravo iz razloga sto jedrilica ne poseduje elerone i flapsove, vec samo vertikalac, horizontalac i spojler na galvnom krilu koji je zapravo kocnica.

Nesto vise o modelu moze magic da napise, a ja cu postaviti nekoliko fotografija koje sam uslikao prilikom gradnje modela.

SABURO:

Obzirom da ima za nijansu gabaritno manje servoe, pristupio sam sledecem resenju.

Obzirom da je u kitu zafalio poklopac repnog servoa, napravio sam ga od balze koja je laminirana staklnim platnom

SABURO:

Izgled zavrsenog poklopca

Zatim sam presao na ugradnju motora od 960kv

Ugradnja Turnigy motora je prosla idealno, svaka rupa se poklopila bas kako treba.

Magic ce dopuniti topic bitnim podacima, kao i planiranim setup-om.

(pijemo)

Gatti.Gatozza:
Oooo, napokon post o sklapanju novog modela :)     
Možda bi se i ja trebao iscimati da završim moju jedrilicu, pa da dočekam proleće spreman. Do tada, čekam Veljkovo detaljisanje o modelu.  ()-()

magic:
Bogami ja sam se za ovu sezonu bas naostrio! Polecem 4 skroz nova modela: H9 Inverza, Oxai Amethyst, Maxion, Mystique + Acromaster Uzvraca Udarac.

Vec dugo razmisljam o cisto termalnoj, ali ne takmicarskoj, jedrilici. Cak sam poodavno kupio i jedan fenomenalan motor za tu namenu (Hacker A20 sa redukcijom) ali on nece u ovu pticu. Greota je bilo vrsiti prepravke kada SK3 koji sam isto imao cuci ko blesav. I iskreno nije mi se davalo 400-500E za nekog Reicharda a kamoli +1000E za neku karbonsku pticu.

I kako je kod Zajka bilo stvarno fenomenalnih popusta za NG uzmem prvo H9 Inverzu da mi zameni Extru, i kada sam video cenu za ovaj model bilo je  (:sok:)! Kratka provera na netu i kupovina je pala. Uporedite sami, koliko je kod Zajka a koliko u Svaji. Pozurite ima samo jos 2!

Model je jako lepo opisan po raznim forumima, prava termalna opustajuca jedrilica. Kvalitet izrade jako dobar.

poz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version