RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Problemi sa multiwii quadom

(1/5) > >>

vukasinc:
Pozdrav narode :)

Nov sam na ovom forumu, vidim da par Vas koristi multiwii, imam slicne probleme kao Vi, ali ne uspevam da ih samostalno resim.

Imam S500 ram iz HK, 4x HK ESC 30A UBEC, MT2213-935KV MultiStar Motor and Propeller Combo 10x4.5 i "MultiWii Pro" kontroler, koji je kopija Crius AIOP v1 i sve to napaja Turnigy 2200 3S 20-30C baterija.
Ovo je moja mukica:

Ovako je leteo kad sam ga prvi put sklopio:

To su moji pokusaji da ga drzim u mestu, ali on konstantno klizi u neku stranu (nasumicno) i stalno mi bezi. Misleci da sam ja nespretan pilot, dao sam mom prijatelju koji vozi fantome, ali nije bilo nista bolje. Ovo je sve default podesavanje, bez ukljucivanja bilo kojih modova leta, posto nisam znao kako na mom Orange 6CH kako da koristim AUX1 i AUX2 kanale da bih mogao da aktiviram bilo kakvu stabilizaciju (LEVEL, MAG, BARO...). Uspeo sam da provalim kako da koristim AUX1 i AUX2, podesio sam da palim LEVEL + MAG + BARO i povezao sam i Ublox Neo-M8N GPS i stavio da mogu da palim GPS HOLD, u nadi da ce GPS HOLD da mi ga stabilizuje da mi ne bezi.
Danas sam ga podigao na nekih 3m u visinu, kliknuo na MAG + BARO + GPS HOLD i stajao je u mestu. Onda sam pokusao da ga spustim ali uopste nije reagovao na throttle palicu :) I dalje stoji u mestu. Iskljucio sam GPS HOLD + BARO + MAG, ali je momentalno uradio FLIP i tresnuo o zemlju. GPS stap se otkacio, i elisa ga je izlomila  :(
Posle sam bio prinudjen da ga vozim samo sa BARO + MAG stabilizacijom, ali kad to ukljucim, on drzi visinu i orijentaciju, ali i dalje klizi, i klacka se levo desno.

Druga stvar koja me muci, je sto nakon par minuta, posle nekoliko padova (posto skoro nikad ne uspem da ga prizemljim normalno, uvek se prevrne pri sletanju jer uvek kliza) ili kad baterija dodje negde na 50%, ne znam sta je tacno uzrok, ali on vise ne moze da poleti normalno, stalno se prevrce pri poletanju.

Jel imate neki savet za mene?

marko.jovanovic:
DA li su ti ESC-ovi kalibrisani i da li pali sve motore u isto vreme kada dodaš gas pri poletanju?
Ako klizi u jednu stranu polako to može da se desi i zato što ti je malo neuravnotežen.
Da li si se igrao sa trimovima?

matic:
toliko snega na njemu dobro da i radi

rolex:
Meni se čini da su ti ipak spori prsti. Drugar koji leti fantoma nije merilo zato što njega može svako da leti a ovde je potrebna veština. Da li  si vežbao letenje helija na simulatoru?
Ja sam ranije koristio Multiwii.
Možemo se dogovoriti da ga pogledam/probam, za vikend ako ne bude mnogo hladno, pa da ti kažem da li valja ili ne.

atombg:
drzi se ti Linuxa
praksa je majka svih mudrosti.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version