RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
QX90 - dali ga neko ima
mikijus:
--- Quote from: drej37 on August 04, 2017, 11:49:40 AM ---
P.s. Da mogu da provalim kako, postavio bi fotku...
--- End quote ---
pitaj admina :) :) :) :)
firebird:
Da li je neko poručivao skorije motoriće za ovu klasu qvada ali koji rade na 2s, treba mi preporuka. Stradala dva prednja, jedan ne radi u opšte a drugi impulsno. Otvorio sam ih i video da su se potrošile četkice.
Počinjem da razmišljam o brushless konverziji...
marko.jovanovic:
Ti motori su jako lošeg kvaliteta zato toliko i koštaju. Zbog same konstrukcije imaju neki vek trajanja i tu popravke nema.
Eventualno nekada možeš da ga vratiš u život ako malo poguraš ili izvadiš osovinu napolje ali samo malo jer se nekad pri padu nabije pa se teško vrti. Četkice su baš to u šta gledaš na slici znači ništa drugo nego dva lima sa po dva perceta i teško da mogu da se potroše osima ako iz nekog razloga se istope zbog nekog kratkog spoja mada pre toga umre esc....
Ležajevi su im ništa drugo nego čaura gore i plastika dole tako da pre umre plastika a posebno ako imaš konstatno pregrejavanje motora iz nekog razloga (ukrivljena osovina, prevelike elise, prevelik korak elise....)
Brushless konverzija je po meni bolja varijanta ali pre toga dobro razmisli jer su ti mikroquadovi sa brushless motorima jeftiniji da ih kupiš gotove nego da sam praviš. Kod većih to nije slučaj. Po meni taj q90 i slični su namenjeni da se nauči neke osnovne stvari kod letenja multirotorima. VRlo su jeftini to stoji, teško ih je viziti po stanu, kući jer su veliki, spori su i teško agilni. Delovi su im jeftini...
Za kućne varijante whoop je idealan posebno ako se napravi kako treba jer je neuništiv, mali je, osećaj brzine u malim prostorima je fantastičan, okretan je kao čigra i stvarno je dobra zezancija, ali teško da je za vožnju po otovrenom jer je prelagan i svaki mu vetrić smeta. Za dvorišne varijante ja bih pre razmislio o vizardu ili aurori ili nekom novom pošto nisam skoro gledao šta je izlazilo a izlazi stalno nešto novo. Posle ovoga verovatno će me napasti ovi vlasnici q90 sa ovog topika možda sa pravom možda i ne.
Nisam ništa loše mislio samo sam izneo svoj stav. Oni se dobro zezaju i dobro druže što je za ovaj sport najbitnije i svaka pohvala za okupljanje.... Ali onaj ko hoće adrenalin a da pri tome ne strepi da li će padom da menja neki deo ovo sigurno nije quad za njega.
Ja debelo još razmišljam koju dvorišnu varijantu da uzmem tamo na jesen za sada mi lizard nekako najbolje rešenje.
Kuća=WHOOP
Dvorište ili manji parkić=LIZARD
VEĆI PARK=klasa 210
srkipa:
Da malo osvezimo temu
mikijus:
i micro i super slika :)aplauz :)aplauz :)aplauz
https://www.youtube.com/watch?v=7cj0zcIDL3k&feature=youtu.be
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page