RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA

LISIČJI JARAK

<< < (2/7) > >>

marko.jovanovic:
Ako ideš iz BG-a prođeš Pančevac i kreneš prema Zrenjaninu. Ili možeš reko Pupinovog pa skreneš desno prema Zrenjaninu.
Od mosta ima jedno 12-13 km. Posle Imlekove fabrike sa desne strane ti je aerodrom ako se ne varam. Lako ga je naći.
Uopšte oduvek sam se pitao zašto Beograđani su prestali da koriste ovo mesto za letenja i otišli na Trinajsticu gde malo malo pa moraju da sleću zbog velike avijacije.
A lisičiji jarak poljana u beskraj. Jedino što nema kafanu valjda.
Lepa me sećanja vežu za takmičenja na ovom aerodromu.
Srećno i vidimo se nekada tamo.
 (<--)

bjanko:
Hvala Markob (pijemo)

drjack:
Za sve koji dolaze važna informacija. Dakle ulazi se na prvu rampu levo i ide zemljanim putem do leve ivice stajanke i onda levom stranom po travi  pa napred do modelarske piste. Nikako ne ici kolima  preko glavne stajanke gde su prakirani avioni i uvek su nekakva dešavanja,jer je ZABRANJEN ULAZ AUTOMOBILIMA NA STAJANKU! I još jedna napomena. Ne leti se sve vreme kako Sloba kaže!  Kada su padobranci u vazduhu ne leti se uopšte!
Inače ima i kafana na Jarku sa bočne strane gde je uvek i bila a radno vreme je diskutabilno. proverićemo i to...

alzo:
Ja sam bio u nedelju, prostor je stvarno impozantan i leti se bez problema, jedini problem je trenutno modelarska pista ,mozda ne toliko trava koliko to sto je neravna tako da ja Alfu nisam mogao da poletim sa zemlje nego iz ruke a i prilikom sletanja sam upao u rupu i izvalio stajni trap...Alfa je tricikl i to je najveci problem...ostali sa taildragerima  i vecim tockovima nisu imali problem

MilosB:
Moram da se nadovežem na par poslednjih komentara kako bi precizirali trenutno stanje...

Prvo je da pravila korišćenja aerodroma za modelare nisu utvrđena a sigurno je da neće biti totalne liberalizacije kao što možda deluje iz prethodnih postova. Jarak je u nedelju imao baš dosta aktivnosti (verujem da je tako često) a modelarsko mesto nije toliko izolovano od svega toga pa sigurno neće biti šta god, kako god i kad god.

Drugo je da su uslovi na modelarskom delu piste poprilično loši i ako se to ne sredi nema mnogo smisla računati na Jarak uopšte za bilo kakve ozbiljnije ili osetljivije modele.

Treće i možda u ovom trenutku najvažnije je da aerodrom nije još otvoren za modelare uvek nego se svaki dolazak dogovara sa upravnikom (trenutno preko Pere). U ovom momentu ne znamo ni mi ni oni šta nas čeka pa je sve ovo neka vrsta test faze.

Jarak kao ideju za modelare trenutno poluzvanično podržava VSS i uprava aerodroma pa će u bliskoj budućnosti morati sve da se ozvaniči kroz predstavnike RC modelara u Savezu. Tada će moći da se jasno zna šta su čija prava i ko i kako učestvuje u posrednom i neposrednom finansiranju troškova održavanja modelarskog dela piste.

Kako se nešto konačno definiše tako ćemo okačiti na forumu radi informisanja ostalih zainteresovanih.

Pozdrav svima, Miloš

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version