RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Shotover U1 test - jumbo jet medju multikopterima
sova:
Ovo se zove lepo pranje para u mom selu :hehe :hehe. Da j...e rak raka ne moze biti skuplje od 5000-6000e
gizmo:
Pranje para?
Pa nije kupila neka drzavna firma, vec privatna produkcija za svoje potrebe (snimanje filmova, reklama itd.)
vpanin:
Interesantan pogonski sistem. Ovo su u stvari dva motora u jednom koji pogone kontra-rotirajuce propelere? Kolko je to u stvari komleksnije/bolje od standardnog sistema X8/X12.
Impresivno u svakom slucaju, nek je sa srecom.
gizmo:
Prakticno su dva odvojena motora, samo osovina donjeg prilazi kroz gornji tako da su obe elise iznad.
Navodno tako ima manji gubitak potiska nego kada je veci udaljenost izmedju elisa. Takodje bolje je sto je manja mogucnost upadanja elisa u kadar.
Losa strana je da ako dodje do ostecenja jedne elise tokom leta mnogo je veca mogucnost da strada i druga.
Impresivna letelica, mada po meni sumanuto skupo...ali kupili ljudi (dugogodisnji saradnici i klijenti) i zvali da im ja vozim.
zloxi:
--- Quote from: gizmo on June 28, 2017, 09:34:56 PM ---Danas smo testirali najvecu pticu Drončicu na Balkanu :)
Kopter i gimbal kostaju oko 120.000€ ")
http://shotover.com/products/u1
p.s. nije moja :)
--- End quote ---
Samo jos da sredite vidljiv gimbal lag od +2 sekunde... Sigurno ce doci neki tehnicar i namestiti potenciometre za 20.000 evra :sljus lol
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version