RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
3D štampani modeli
tibeteagle:
--- Quote ---Ovaj mehanizam su nazubljeni točkići koji često umeju da proklizaju i onda iz glave aparata više ne izlazi materijal za građu, a program se nastavi... Tako sam često dobijao do pola izrađene modele... Često sam morao da stojim pored mašine i guram filament kroz grejnu glavu, od čega sam ludeo.
--- End quote ---
Možda nije bio problem sa mehanizmom, jer je on veoma jednostavan. Trebalo je proveriti da li motor dobija dovoljno struje? Jačina struje se može podešavati na drajveru svakog motora. Ako je motor slab, pod opterećenjem često gubi korak i izostavlja. Kasnije krene, pa ponovo izgubi korak i tako redom.
--- Quote --- 3D štampanje traje satima, ponekad i danima i to je toliko dugotrajan i mukotrpan proces da se čoveku smuči da nadgleda mašinu...
--- End quote ---
Tome "uskoro" može doći kraj. Novi SLA printreri na bazi LCD panela mogu da štampaju brzinom od 10mm u minuti pa i brže i to bez obzira na složenost oblika predmeta. Materijal je tečna UV osetljiva epoksi smola, koja je bolja od većine polimera. Homogenost je potpuna, kao kod laserskih SLA štampača. Ima već na tržištu manjih verzija sa nekoliko dm3, a kada bude i većih, to će moći da zameni sadašnje amaterske ekstruderske na bazi polimera. Ova tehnika je potpuno bešumna i ekološka.
bjanko:
Da li ima neko sa foruma da radi usluzno stampanje ,recimo treba mi zvrzdasti motor imitacija precnika jedno 20 cm slicno kao sto je Gabor uradio na onom modelu pt 17 ako ima neko evo moj broj 066/953-8291 ili bratislavbraca @yahoo.com
bjanko:
Ipak ce balza morati da se angazuje za izradu ove kopije zvezdastog motora 4e
tibeteagle:
Novo u ponudi 3D crteža takođe iz Češke. Veoma lepi, univerzalni, jednostavni i aerodinamički visokoefikasni modeli sa elastičnim stajnim trapom. mmmm
https://www.eclipson-airplanes.com/
tibeteagle:
Ipak gore nije češki sajt, već je španski. :-\
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version