by stevapn
TE, neki se takmiče samo zbog druženja.
Ne mislim da samo to zele. Takmicenje je takmicenje, sa svime sto sa time ide i bolje je skoncentrisati se samo na to. Druzenje je nesto sasvim drugo, sto se moze sklapati uvek i svugde na razne nacine, pre i posle takmicenja, sa raznim ciljevima. U druzenj obicno ima i inetersa, a i to je normalno.
Kad su ljudi iz Pančeva rekli da se datum pomera zbog školaraca, baš sam se obradovao i ponadao
da će nastavnici/učitelji da dovedu decu da vide modele. Na žalost, od toga nije bilo ništa. Deca se nisu pojavila.
Ucitelji su pravilno postupili, jer ne smeju da vode decu nigde van skole bez saglasnosti roditelja, pogotovo ne na mesta sa visokim stepenom rizika. To je zakon koji obavezuje skole. Gde ce roditelji da ih vode, to je vec druga stvar.
Postavljena visoka zastitna mreza sa niskim kordonima neprolaznim za malu decu, sa obelezavanjem zone zabranjeg preletanja za takmicare po pravilniku, je isto nesto sto treba uzeti u obzir svima koji organizuju javna okupljanja slicne vrste i ocekuju goste.
U savkom slučaju, upoznao sam puno ljudi i odlično se proveo. Kako sam samouk u letenju, posmatrao sam i kako drugi lete. To mi puno znači.
Ako samo ta mogucnost stoji vama na raspolaganju u vasem ogruzenju da posmatranjem ucite leteti, a klubovi ne rade nikakvu obuku RC pilota, onda razumem zasto se zelite druziti. Ja sam pre obucavao nekoliko mladjih kolega u tandemu veoma uspesno, sto sa svojim modelom, sto sa njihovim, i to drugarski na njihovo veliko zadovoljstvo. U isto vreme zbog toga sam gubio nazoviprijatelje iskusne pilote, jer ih je jela sujeta zbog toga, iako su to mogli da rade i oni, da su hteli. Druzenje je dakle dvosmerna ulica u koju samovoljno ulazimo i izlazimo. To je svugde tako i normalno vec odavno.
Drugarski pozdrav i plodno druzenje.