RC MULTIKOPTERI > PITANJA POČETNIKA O MULTIKOPTERIMA
DJI Spark i RC
milanovic986:
Namesteno na S7. Skinuo sam neki OTG Troubleshotter i odmah je ubacio drajvere i pokazao RC. Probacu ujutru, ali za sada radi ko na Iphone.
DMZ:
Ne bih ja rekao da je to propust. Pre dil sa Apple-om. Veliki su, nemaju ozbiljnu konkurenciju, pa im se moze. Svaki njihov dron je daleko najbolji u klasi, pa mogu sebi da dozbole i tako po neki ''propust'' koji je premostiv. Nas u EU su dugo kinjili nepodrzavanjem OTG, pa ti bukvalno nisi imao drugog resenja za koriscenje Sparka osim Iphone, karabudzene aplikacije i otkljucavanje FCC rezima ili koriscenja starijih verzija aplikacija. Pa ipak se Spark uspesno prodavao u EU. Sad su se kao smilovali posle silne kuknjave i zvanicno podrzali OTG.
Zapravo, i Apple i DJI krse zakone EU jer koriste frekvencije koje nisu dozvoljene za civilno koriscenje, odnosno koriste ih bezbednosne sluzbe. I ipak opusteno posluju sirom Evrope. Tako je to kad si veliki :)
milanovic986:
Danas i zvanicno svecano pusten u rad RC. Bio sam na sportskom aerodromu u Davidovcu i sve je bilo ok. Bio je letni dan pa sam samo kratko mogao da ga probam
Zanimljivost je da sam danas nasao original Nokia OTG kabl sa kojim nije hteo da se poveze, a sa ovim kineskim MS Industiral radi bez problema. Ne razumem u cemu je tu logika, ali ajde. Vazno da radi.
DMZ:
Ma sta ce ti za Sparka sportski aerodrom? Za vezbanje bilo kakva livada, park, igraliste... Pouzdan, stabilan, mali, lagan, tih, spor(u normalnom rezimu)... Ljudi ga se ne plase, a i tesko mozes njime nekog da ugrozis. Meni se cesto desava da se ljudi skupe da gledaju i da ne mogu da sletim od guzve. Pre neki dan na Bledu, baterija pri kraju, ja na nekoj drvenoj stazi pored jezera a home point u jezeru. Skupilo se nekog naroda, navijaju, ja kukam a niko se ne pomera. Provuko se nekako izmedju dve bake i zgrabio Sparka rukom u zadnjem momentu. Babe nista, ko da je prosla musica pored njih, a ja se sav preznojio od muke.
milanovic986:
Prvi put letim preko RC-a, pa sam hteo da se izvezbam na sigurnom mestu. Kada sam dosao kuci, hteo sam samo da ga podignem u visinu da snimim sta se vidi odatle, medjutim javljao mije NO GPS (Atti). Na kratko je imao GPS fix, ali se gubio. Baterija je bila pri kraju, pa mozda zbog toga...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version