RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Пројекат М 1723

<< < (4/140) > >>

drjack:
Odlicno napreduje  :)aplauz

presko:

Наставио сам са лепљењем основних комада, петоминутним епокси лепком.

На припремљен сегмент сам опет, двострано лепљивом траком, налепио одговарајуће шаблоне на бочне стране и исекао још један део трупа. Прво једну па другу страну.

Комади нису баш најбоље испали. Дуго нисам радио овом методом па сам изгубио осећај. Осим тога, ради се о делу где се почетни правац сечења мења за 90о преко малог радијуса, што је, бар мени, мало теже ишло. Међутим, како се ради о моделу за израду алата, који ће и онако морати доста да се гитује и како маса није важна, ово није било много битно. Само мало више посла касније.
Наставио сам са припремом комада за остале сегменте модела предњег дела трупа.

presko:

Наставио сам са сечењем сегмената предњег горњег дела трупа.

Затим је уследило полако састављање ових сегмената и припрема за даље сечење.

Прво сам исекао место где се налази кабина. Да бих ово могао да урадим, односно да бих могао да залепим шаблоне за сечење, морао сам да на исечени сегмент вратим одстрањени део стиродура. Залепио сам га обострано лепљивом траком, а после сечења сам га лако одлепио.

Потом сам исекао простор за уметак од дрвета у коме ћу урезати канал испред митраљеза кроз који пролазе испаљени меци.

Канал мора да буде прецизно урађен, а стиродур је пре мекан за то.
Потом наставак лепљења.

Прво једна па друга страна.

Види се да сечење није урађено на завидном нивоу, али гит је ту.

presko:
Следеће што сам урадио су сегменти за доњи део трупа.

presko:

Почео сам са састављањем предњегдоњег дела трупа, одвојено леву и десну страну. Лепио сам са петоминутним епокси лепком.

Помало сам поравнао полепљене сегменте.

Да би на крају саставио комплетне доње половине алата трупа.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version