RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA
Sportski aerodrom 13. мај - sezona 2020
SABURO:
U nedelju je bilo prilicno vetrovito vreme, sto me nije sprecilo da vezbam. Definitivno cu morati da napravim nekoliko balasta sa razlicitim tezinama, kako bi mogao da letim po vetrovitom vremenu.
presko:
Данас смо на летењу били Пера, Миша и ја.
На моделу сам променио мотор; „Saito 100“ уместо “OS 65 AX“ и на тај начин решио проблем мотора за сада.
Пера је имао велики пех. Отказ радио система или сметња и пад једрилице. Штета је велика.
Ја сам, мало после Пере на истом месту; имао отежано управљање моделом и врло тешко слетање. Били смо убеђени да се ради о истој сметњи. Међутим, испоставило се да су се две шарке левог крилца на мом моделу одлепиле у току лета!?
Миша, који је дошао последњи, је сасвим нормално летео без икаквих проблема.
SABURO:
Pera u medjuvremenu odradio novi model “mimima 250”, obzirom da je pravio kalupe, nije mu trebalo puno vremena da je ponovo vine u nebo.
DrJack i Pera su se naleteli posteno, a rekao bih da su veoma zadovoljni letnim karakteristikama 🙂
Sto se mene tice, standardno sam poneo DLG modele i uzivao u termici. Novitet je Snipe DLG od Vladimir’s model, kojeg smo kupili kolega Almir i ja. Njegov Snipe je kao nov i prilicno lagan (220grama), dok je moj prosle godine ucestvovao na svetskom prvenstvu, te ima tragove koriscenja 🙂
Na Snipe-u sam tek danas odradio poslednja podesvanja prema uputstvu Joe Wurts-a i prilicno sam zadovoljan kako model leti. Ima sirok diapazon brzina, sto je za DLG vrlo bitno. Oseti se razlika u odnosu na Vortex3, al sve je to tu negde.. igracu se jos, pa cu napisati koju rec o modelu kroz neko vreme.
drjack:
Da se nadovezem, danas popodne je bilo termike koliko hoces. Nikola je DLG-a digao nebu pod oblake a ni mi se nismo mucili sa novom Perinom jedrilicom Minima, koja zaista odlicno leti sa svojih 750gr. tezine i 2,6m raspona.. Nisam odoleo pa sam malo probao i akrobacije da vidim kako podnosi opterecenja i sve je proslo odlicno, obzirom da je skoro cela od karbona. Za razliku od stare sada je dobila i kompletan liveni karbonski rep.
Inace Pera je osim stare Minime uspeo da olivadi pre neki dan i mog SKY WALK II-a od 2,6m. Navikavsi sa Minimom na manje brzine u zaokretu svalio je preko krila na maloj visini i zabio u zemlju. Trup je unisten jedno krilo malo stradalo vec popravljeno, elisa spiner i motor osim sto su ispali iz trupa potpuno netaknuti. Iz furde smo odmah izvadili novi trup potpuno isti samo karbonski , pa ce on da ga prepakuje dok se ja vratim sa puta.
NIje lose kad imas kalup sve se brzo resava.
Iskoristio sam priliku i probao Malog 3DP Minija koji je posle mitinga u Valjevu dobio takodje novi rep i kompletno repariran sa novom presvlakom i leti nikad bolje...
stevapn:
UUUU, ala ste ih polomili! Mislim da je to sve danak neletenju i nepoznavanju mogućnosti modela. Lepo je što je sve popravljeno i opet se leti. :)aplauz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version