RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA
SEZONA 2021 AEROKLUB ,,Utva" PANČEVO
Milos 94:
U subotu smo ugostili Nikolu i Mateju. Malo smo se družili, malo leteli uglavnom - bilo je lepo.
U nedelju je posle dugo vremena navratio i Damir sa sinom. Dan mnogo bolji za letenje nego u subotu i siti smo se naleteli.
Stanko BG:
Danas smo prvi put kosili u ovoj sezoni. Radovi su bili prošireni kopanjem zemlje podalje od piste i punjenjem rupa na pisti. Otuda nam u rukama kramp i lopata...
Letački deo je bio kud i kamo uspešniji. Miloš je leteo svoju zanovljenu ZONE, koja mi se sada još više sviđa... Vitkija krila, laganija konstrukcija, jedrilica leti prelepo. Miloš je sve vreme morao da gura palicu od sebe jer je jedrilica neprestano penjala u termalima. Kaže: ,,Moraće diklofenk za vrat da kupi i da namaže pred spavanje".
Moj Marko je danas potpuno samostalno poletao i sletao, zbog čega sam naročito ponosan i srećan. Sve u svemu dan je bio predivan: malo kišice prepodne, ali potom sunce i potpuni smiraj vetra, što se vidi i na pojedinim fotografijama - kobasica stoji potpuno izdivana.
Milos 94:
Da ne bude ono: ''Ti mene serdare, ja ću tebe vojvodo'', Stanko ne prestaje da me iznenađuje svojom posvećenošću. Košenje za njege ne predstavlja veliki problem a započeto se mora završiti pa makar i po kiši! Iznenadni pljusak je popriskao našu pistu ali Stanko ne odustaje! Kosi i ne staje!
Kad smo kod košnje, samo još jedan detalj - nastavi li se ovako, postaće tradicija da u košenju učestvuju jedni te isti. Možda grešim ... biće još prilike ovog leta ...
Nakon kratkotrajnog pljuska, dan prelep za letenje. Sa vrlo malo vetra, mnoooogo termike i prijatnom temperaturom. Sjajno smo se proveli. Hit dana je Zone 2 ali o njoj u posebnom postu.
Moram da pohvalim i malog Marka koji se hrabro borio i sa kosilicom i sa zapunjavanjme rupa ali i sa Timberom. Sve je radio odlično!
bora61:
Danasnji dan je u svakom pogledu bio veoma uspesan. Svi avioni su vraceni u komadu.
Stanko BG:
Boro, ovo je fenomenalno. Hvala ti što si se potrudio da nas malo snimaš. Sve si bolji majstor za komandama Mavic-a. Nije lako pratiti model aviona, zaista. Obavezno treba nabaviti onaj zaklon od sunca za displej telefona.
Maki se malo smorio zato što smo odmah u prvom letu, jak vetar je duvao, polomili mali nosač opruga na trapu... Na snimcima se vidi da avion stoji nakrivo, jer smo, kako bismo dalje leteli, vezali opruge zip lock tračicom (iliti vezicom)... Ali, večeras sam popravio Timberovu boljku, čini mi se za sva vremena :big smile
Evo kako izgleda taj maleni breketić, napravljen od ABS plastike - čudi me da je i ovoliko dugo trajao...
A, onda sam napravio večeras sve to isto od karbona i poklopio aluminijumskom pločicom. Marko će biti srećniji sada, čini mi se (<--) i manje smoren.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version