RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
DL 50
magic:
Posto nemam iskustva, ako bi neko mogao da mi pomogne, koji kontroler i baterija trebaju za ovaj motor ")?
http://www.dlusa.net/
;)
Pozdrav
Dejan Dobricki:
pa procitao sam za ovaj motor da je dovoljno 2 celije od 2500 mah i regulator od 6 v koji moze da izdrzi konstantnu struju od 1 A dobra stvar je ta da neces imati pad napona na paljenju kako se trose baterije nego uvek 6v .
gde si pazario motor ako nije tajna ? jer i ja smekam ovaj motor
poz
magic:
--- Quote from: Dejan Dobricki on March 11, 2009, 10:48:17 PM ---pa procitao sam za ovaj motor da je dovoljno 2 celije od 2500 mah i regulator od 6 v koji moze da izdrzi konstantnu struju od 1 A dobra stvar je ta da neces imati pad napona na paljenju kako se trose baterije nego uvek 6v .
gde si pazario motor ako nije tajna ? jer i ja smekam ovaj motor
poz
--- End quote ---
Dejane hvala na odgovoru, post je ustvari zjbancija, samo malo da sekiram moje drugare koji isto tako mene zafrkavaju da nisam poneo trolu kada letim moje ostale modele koji su naravno na struju. Inace evo sta kaze sam DL po pitanju struje potrebne za paljenje:
The DL50 ignition system is designed for input voltage ranging from 4.8 to 6.0 volts, no more and no less. A battery pack of 1200mah or greater may be sufficient for a day of flying for most users. Check your battery voltage with a voltage meter before every flight and do not fly if the voltage is not between 5.2 and 6.0 volts; the voltage at the start of a flight may not remain for the duration of the flight. Disconnect the battery from the ignition system while charging the battery. The ignition module should be connected to the battery through a heavy duty switch, mounted where it can be reached easily when starting the engine.
Znaci 2S LiPo 1300mAh, UBEC 6V/3A i to je to!
Motor je kupljen u UH i kostao me je 320E (40E carina) i stigao je pre 2 dana. Radi se o Ver. 2 koja je lako prepoznatljiva jer su nosaci odvojeni a ne izliveni zajedno sa karterom i jos par sitnica. Jos se lomim nasta da ga stavim, Yak 55SP od CARF-a ili Yak 54 od Extreme Flighta ili pak QuiQue Yak mmmm? Bice razradjen sa originalnim izduvom a onda nesto ovako: http://www.escomposites.com/petrol.htm (mnogo tise i barem 500 o/min vise)!
U svakom slucaju hvala!
marko:
bardo tormo tebra!
GILE:
Ma nesto gledam ovaj motor na slici i pitam se zar su morali tako ruzno da odliju cilinder mmmm rebra su mu skroz kriva ;namig A kad ce taj nesto da radi a ne samo da cuci na stolu 4e (<--)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version