RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

Razradjivanje i stelovanje motora

<< < (3/13) > >>

misha:
za cetvorotaktni saito 72 sam koristio sledece uputstvo i motor radi perfektno

http://saito-engines.info/starting.html

GILE:
Cestitam na lepom objasnjenju stelovanja motora za razradu srpska posla svaka cast. :)aplauz
Malo bi samo dodao da se na izduvu povremeno stavlja beli papir i po boji ricinusa konstatuje ima li pregrevanja. Ricinus nesme da menja boju. U toku rada se pipa glava motora treba da bude vruca toliko da prsti mogu da je ovlaz stegnu na kratko a da se ne ispeces. Bogatija smesa u razradi je karakteristicna i po belom dimu koga ima stalno a ne samo kad dodajes gas. I naravno uvek za jedan broj manjom elisom od preporucene.  

n3mke:
Hvala svima puno, izgleda da sam dosta pogresio, koristio sam 12x6 prop, verovatno sam trebao 11x6. Nisam koristio gorivo sa ricinusom.
Dobro je sto nisam jos krenuo u pravu razradu tj. jedino sto sam uradio je sledece iz uputstva

--- Quote ---Run the first tankful absolutely soggy-rich, keeping the glow-plug lead attached if necessary to keep the engine running. Keep all runs of short duration of one-half to one minute, with a few minutes cooling down time between each.  The number of heat cycles makes the metal "set" and speeds up the final fit of the components. The rich mixture and the short runs prevent the temperature from rising too much. Debris that forms will be washed away by the excess fuel and oil.
--- End quote ---
Necu dalje raditi dok ne nabavim manji prop. i gorivo.
 ()-()

SABURO:
Da da, 11x6 je odgovarajuca pocetna velicina propelera za motor od 8.5ccm.

misha:
pitanje za gileta:

ako moze malo objasnjenje "belog papira". malo konkretnije. gorivo koje pravimo od metanola 80% i ricinusa 20%, sam vidjao od svetlo zutog do
svetlo braon. ono sto ostane na modelu je obicno tamno braon (foru sa papirom do sada nisam znao). takodje, sta uraditi ako se se pregreva.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version