RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Prokin Foker D-VII
GILE:
Sve je pocelo dolaskom cesne u moju radionicu to sam vec pisao u rubrici predstavi se. Elem moj drug i saradnik Proka svi ga znaju sa mitinga u Beogradu to je onaj sto skuplja i cuva stanice i sve vas evidentira. Bio covek u nekoj depresiji i krene da crta FOKER DVII po orginalnim planovima u 3D koristeci Proing. Nacrtao covek u detalj sve i kreno po radnjama za stolare pokupovao neke letvice (razne lajsne) skino jedan sper sa nekog starog ormana garderobnog znate onaj sto stiti ledja i drzi celu konstrukciju da se ne raspadne jedva nekako nasao furnir topolov. Nije covek ni znao za balzu avio sper sta je to, to nema u Beogradske radnje ne raste to drvo kod nas. Ma ima da ga napravim od ovih materjala sto ima u ove nase radnje. Ako nebude tezi od 5,5kg ima bre da leti.
Evo prvo slike 3D modela:
Kad su svi detalji bili razradjeni krenulo se u izradu:
Znam sta ce neki od vas da kazu "sta ce tu toliko rebara pa to je model i jos sve od spera"
Ovo nije balza ovo je lipa
U pozadini se vidi doticna cesna od koje je sve pocelo mada ima to neke vezae i sa Gligorijem nisam vise siguran sta ili ko je kriv za sve.
Za sada toliko nastavak sledi
grebic:
Izvanredan model. A ja mislio da sam jedini koji voli da eksperimentise sa materijalima?! Pozdravljam tu ideju napraviti model od nasih materijala. To i onako vec zanimljivoj samogradnji daje posebnu car. I ja sam imao slicnu ideju skoro, pa sam svoju Katanu izradio od onoga sto moze da se nadje kod nas u gradu.Jedino sam rebra radio od balze. Ipak mi je trebao sto laksi model.Ali ne znam zasto se niste opredilili za camovinu umesto lipe? Dosta je laksa. Inace,za model svaka cast.Predivan dvokrilac
GILE:
Ima i camovine ali na krilima
GILE:
Nastavak
Dugo se razmisljalo o tockovima pa se tu umesao neki Relja kao on ce da odlije od poliuretana radi on neke proteticarske proizvode pa samo ima u boji koze i fin je i mekan bas kako treba. Kad ono iz dvadesetog pokusaja ostadose kao slina posluzili su samo za slikanje.
Doslo vreme za presvlacenje za monokot se nije znalo ali iz skolskih dana se zanalo za neki japan-papir i span lak to smo dobavili i resili da sa tim presvucemo krila i rep.
Plankiranje trupa e posto smo mi metalci mora malo metala i ostatak sa topolovim furnirom.
Nastavak sledi.
kole:
Presvlacenje JAPANOM, kakav fles jeb.te!
Bravo!!! (res)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version