RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

prvi letovi

(1/7) > >>

jrlotpi:
koji problemi muce pilote pri prvim pokusajima poletanja i kako ih resiti
 ??? ???

kole:
Pa to su uvek problemi vezani za trimovanje modela ili nedovoljno precizno teziste. Kod modela sa motorima SUS, problem je i ne dovoljno podesen motor. Motor se rvo podesi na klupi i to u svim mogucim rezimima rada i opterecenja pa se onda nosi na pistu. Trimovanje se moze proveriti samo u letu ali je zato potpuno sigurno da se model, ukoliko ima mogucnosti, baci iz ruke i eventualno otklone neke kobne greske.

Najbolje je prvih nekoliko letova napraviti pod nadzorom nekog iskusnijeg.

Ppozdrav.

IVAN3D:
Ja sam danas napravio dva prva leta sa helikopterom (potpuno novim i FULL 3D) u zivotu i mogu reci da sam prezadovoljan kako je sve proslo a najbitnije od svega je da se model koliko je god moguce dobro izbalansira i da se repni rotor podesi priblizno kako treba tako i da ako mora da se trimuje da se to svede na minimum!!!

Ja nisam imao nikog iskusnog pored mene jer kod nas ima ekstemno malo ljudi (prakticno niko) ko za sebe moze reci da je iskusan i pilot helikoptera pa sam lepo leteo na simulatoru i bio potpuno spreman za prvi let.

Sve u svemu presrecan sam sto je sve proslo kako treba i bez ikakvih problema (kuc kuc) pa neka tako i ostane!!!

Ivan

jrlotpi:
ima ljudi koji vec lete nitro i elektro helije zato smo i otvorili ovo pitanje da prosirimo klub heliletaca ako smatrate da mozete sami ok
 mada je bolje uciti na tudjim greskama

pozdrav nesa

IVAN3D:

--- Quote from: JRlotpi on April 13, 2008, 09:59:00 PM ---ima ljudi koji vec lete nitro i elektro helije zato smo i otvorili ovo pitanje da prosirimo klub heliletaca ako smatrate da mozete sami ok
 mada je bolje uciti na tudjim greskama

pozdrav nesa

--- End quote ---
Nisam mislio nista negativno kao ni da sam ja jedini vec da u blizini ja ne poznajem nikoga za koga znam da je dovoljno naucio i da dovoljno zna da bi ucio drugoga!
Tako da sam se ja u ovom slucaju oslonio na svoje letacko iskustvo (koje sam dokazao i na medjunarodnim takmicenjima izmedjuostalog i titulom sampiona i vicesampiona sveta u RC raketoplanima), na iskustvo sa simulatora i na iskustvo i znanje mog oca i konkretno je to bilo dovoljno za uspesan start a dalje sve zavisi od mene!
Znaci nije mi bila namera da omalovazavam nekoga vec da iskazem svoju srecu sto sam konacno usao i u ovaj segment modelarstva!

Veliki pozdrav
Ivan

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version