RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA
Ostruznaja do jaja
Dejan Dobricki:
dali se taj sivi prsten moze odvojiti od glave jer zaptivac moze biti i aluminijumski ,ili je to obradjena povrsina glave?
marko:
Dejane, Gile dihtung ne postoji!
I ja sam mislio da je aluminijumski, ali nije, nema nikakvog dihtunga.
Dejane hajde mi molim te reci koju ti svecu koristis, koji izduv imas i koliki ti je broj obrtaja, sa kojom elisom, na punom gasu?
Gile, to sto kazes da se cadj unutar cilindra usija mi zvuci potpuno logicno.
Da uzmem neku smirglu i da osmirglam celo klipa i unutrasnji deo glave motora?
GILE:
Smirgla je keva ali za drvo a ne za metal. Smirglu zaboravi kad radis motor ili u blizini motora. Sto se tice skidanja cundera srafciger saber ili skalper sve same srpske reci. More donesi da to lepo pogledam i dalje mislim da je dihtung utisnut u glavu. Nakon obrade glava se eloksira i nema naknadnih obrada posle eloksaze ovo je naj cesce pravilo ali ne i konstanta. MWS uglavnom koristi aluminijumske sajbne za dihtovanje koje se posle stezanja prilicno utisnu u bokove glave tako da izgleda kao da je sastavni deo glave.
Dejan Dobricki:
svecica je BRISK UR17, a za obrtaje me ne pitaj ne znam jos moram ih izmeriti
marko:
Cadj skinuta sa cela klipa i sa glave.
Nije bilo problem ostrugati (malte ne je mogla noktima da se sastruze), sada je celo klipa cisto i sjajno, dok je glava ociscena tako da se skroz pojavila crvena boja kojom je glava eloksirana.
Kupio sam novu svecicu NGK CM-6 koju preporucuje MVVS, mada je ta ista sveci vec bila na motoru.
Sutra cu probati motor, pa cu javiti kakav mi je uspeh.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version