RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

MARZ 2.5cc dizel motor

<< < (2/4) > >>

Torik:
Ma nisam siguran dali mi je kompletan motor, jer iza odakle vuce zrak imam osjecaj da mi tu nesto fali, jer mi se cini da na ovom snimku tu mu steluje dotok zraka, a kod mene tu nema nikakvog vjka ili poluge ili nesto tako, al mi i dalje nije jasan princip kako dodje do sagorijevanja, sta napravi prvo zapaljenje, jasno mi je da ovi motori sami sebe odrzavaju....???
A sta je taj ETHER, negdje sam procito da je zmjena za to startni sprey, pa sam njega i koristio kao zamjenu. U apoteci me krivo gledaju kad sam pitao za ether :)
eh ovako to kod mene izgleda, dali ovdje nesto fali?

Nenad Miklusev:
To je to, kompletno, igla i dizna karburatora. Onaj na Youtube snimku ima namontiran RC karburator.

Torik:

--- Quote from: Torik on September 26, 2009, 07:22:46 PM ---...al mi i dalje nije jasan princip kako dodje do sagorijevanja, sta napravi prvo zapaljenje, jasno mi je da ovi motori sami sebe odrzavaju....???

--- End quote ---
imal komentar na ovo :)

Nenad Miklusev:
Sta da ti kazem, dizel je dizel, palenje se vrsi kompresijom, ne iskrom.
Etar je tu glavni, temperatura samopalenja pod velikim pritiskom mu je 188 stepeni i on pali smesu vazduha i kerozina.
Ricinus je mazivo, to se podrazumeva.

ETAR (CH3-CH2-O-CH2-CH3) se tesko nabavlja , jer je anestetik i trebace ti dobra veza ili sreca da ga kupis u slobodnoj prodaji.

Potrazi po veleprodajama laboratorijske opreme i hemikalija, objasni za sta ti treba, uzmi onaj na kojem pise "pro analysi" jer je cist i najbolji za motore.

Imas nesto informacija o gorivu i ovde:
http://www3.telus.net/dieselcombat/diesel_fuel.htm

Toliko od mene jer izgleda da previse pametujem, bune se ljudi.
Za ostale sitnice, morace neko drugi da doda jos koju rec.

Pozzz.

Torik:
Ma ti si meni kralj samo ti meni pametuj :D avion koji bude nosio ovaj motor ce se po tebi zvati :D hvala znaci da ganjam cisti eter, nista ovaj start sprej i to. :)

Malo sale, jel moze apaurin umjesto etera ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version