E baš ste se okomili na huvering , ali Magic ako smo mi prilagodili stranu riječ Gilette i nazvali je žilet a ne džilet ( govorim o izgovoru na engleskom a ne francuskom jeziku ) kao izvorno zašto onda ne bi moglo biti i huverovanje , mnogo mi je to nekako bliže nego hoverovanje !
Šalim se , to huverovanje sam nekako počeo da koristim od trenutka kada sam se susreo sa helikopterima i ostalo mi je tako sve do danas i bez obzira što znam da se ne kaže tako i dalje to koristim. Izvinjavam se za onu grešku na engleskom , da u pravu ste piše se hover a ne hoover .
A to što se neko ježi na to , to je njegov problem ! Razumijem Engleza da se naježi na to ( cheers mate ) ali ne i Glidera. Ne treba se ježiti kada neko napravi grešku na stranom jeziku kada nas ni pola ne zna ni maternji jezik !
Marko nisi u pravu ponovo ti kažem a već ti je i Glider to potvrdio ! Ja letim i helikoptere i avione i ne trebaš ti meni objašnjavati gdje je dole a gdje je gore ! Već sam rekao inverted hover je jedno a leđni let je drugo , ti zaboravljaš da se avion može letjeti samo sa eleronima dok se kod helikoptera koriste obe palice , i još jedna velika razlika je ta da se avion non stop kreće dok kod helikoptera treba opet koristiti palicu da bi on stalno bio u pokretu !
Na ovom snimku glider ne leti leđni let , već samo nekoliko puta dovodi heli u inverted hover.
Inače glider leti avione žmireći , stvarno je mrak pilot , i helikopteri mu idu od ruke jer jednostavno ima super koordinaciju pokreta potrebnu u modelarstvu ali kao što on reče rijetko se ko od nas heli pilota , barem na ovim prostorima odlučuje na leđni let ! Mislim da je Robi iz ZG tu ipak najviše napredovao !
Ništa pozdravljam ja vas sve i nadam se da ćemo svi letjeti heliće kao pravi profesionalci ! Vježba stvara čuda !