ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
lipo na -10c?
jugamarko:
Hvala svima na odgovorima,verujem da ce sve ovo znaciti puno svima kojima je ovo prva zima letenja.
Petre,veliki pozdrav za tebe,jeste Jugoslav ovde,kako te se nebih secao,ti i Veljko sa Ceraka ste mi pomogli savetima na pocetku[pozdrv i za njega ovom prilikom].Edge-om sam zadovoljan,jednom sam ga malo ostetio kad sam ga leteo po vetru[jer izlazim kakvo kog da je vreme],ali sam ga zakrpio.Letim od prosle zime.Sad letim razne modele koje pravim od stiropora i stirodura i na njima vezbam akrobacije,izivljavam se,eksperimentisem...Pocetnicima bih isto savetovao,lako se udje i stos i za dan imate nov model.Edge cuvam,zao mi je da ga unistim.Ona baterija je ok,vozim oko 7min s njom i ima 10,5v.Malo sam skrenuo sa teme,ali nece valjda niko da zameri.
magic:
E pa evo grafikona
* za gledanje slike u vecem formatu u Operi desni klik pa Open Image. Za one koji ne vide dobro najveca vrednost je 3.852mV a najmanja 3.836mV
Baterija je sa 24 stepena spustena na 4 pa vracena na 24.
Tamo gde napon na celijama pocinje da pada tada je unesena nazad na toplo. To je bilo nakon 14 minuta, jos ne mogu da posedim vreme na X osi pa ne pokazuje tacno proteklo vreme.
Ajde elektronicari komentarisite, najiskrenije me zanima.
Ja sam u svakom slucaju odlucio da ne letim kada temperatura padne ispod 10C, ne samo zbog baterija negi i zbog sve ostale elektronike koje ima podosta na modelu.
poz
ps Alo bre moderatori, pa dokle cemo vise ovako, da ja dizem citanost!? Morace bre neki honorar da padne, npr. neko pivo (kad malo otopli) ;).
petar:
Hvala Jugoslave, drago mi je to, sto cujem.
Magic, pa sto ne napuni bateriju pre eksperimenta?
Trenutno, sto se mene tice necu da komentarisem jer zelim da to neko drugi uradi, a naravno da je procitao sve sto smo pisali.
Nego mene nesto drugo muci, a to je se skoro svi slazemo u skoro svim slucajevima, reklo bi se da je jedino moja teza da baterije ne treba puniti do kraja (nego recimo do 95%) pod znakom pitanja.
Sad se ja pitam nesto (pa bio u pravu ili ne bio), da li tih 5% manje tolika prepreka ili je proradila sujeta na forumu i pitam se cemu to?
Zar ne mozete da prihvatite (pamet vam ne da) da sam ja (pa makar kakav bio u licnim odnosima sa vama) u prilici da mi nesto takvo padne na pamet pre nego vama? Jer sam se za elektroniku zanimao citav svoj zivot, obrazovao se...?
Takodje ne mozete da mi oprostite jos nesto gore....(necu sad to ni da potenciram....).
Ne smatram ja nikog od vas za manje pametnog od sebe, ne govorim ja Magic_u to sto mu govorim jer smatram da je gluplji od mene, jednostavno ljudi ja sam proveo na takvim temama mozda i vise hiljada puta vise vremena nego vi.
Pride da vas obavestim da mi je skoro ispod casti da ovo nazivam necim...., baterija....., uh, uh....
Kad bi se radilo u topiku o sposobnostima trgovine i da se neko ubedi u nesto, sto uzgred ne smatram dobrim delom ni malo, moram da priznam da covek mora biti inteligentan da bi to uradio i ja bih onda sigurno poslusao Magic_ov savet jer znam ja je covek proveo silno vreme smisljajuci takve stvari.
I na kraju zar nam nije cilj da nam baterije rade dobro, pouzdano i dugotrajno.... Pa ja bih prihvatio savet i nekog koga najvise mrzim samo da nisam ostetio onih 6 baterija.
pozzzz
PS. Ako se niko ne nadje naravno da cu komentarisati.
petar:
Iako necu za sada komentarisati grafikon mogao bih da komentarisem merenje.
Da bi se stvar izmerila kako treba instrument treba biti odgovarajuci.
Odgovarajuci instrument kosta vise hiljada EUR_a.
Mora da se drzi na konstantnoj temperaturi.
Zice sa kojima se povezuje sa onim sto meri moraju biti od odgovarajuceg materijala.
Posto vidimo razliku od nekoliko milivolti treba znati da razbacivanje, nepreciznot i netacnost mogu kod "ovakvih" instumenata biti ogromne.
Reci nam Magic, jesi li samo bateriju izlagao niskim temperaturama?
Pozdrav,
Petar
magic:
Zaboravi.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version