RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Thermik-XL Elektro od Valenta Model

<< < (13/21) > >>

petar:
Ima samo jedan problem kod UBEC_a, oni su obicno "buck step down" tipa, pa je veca verovatnoca da kad probije izlazni tranzistor da na izlazu UBEC_a bude sav napon kao i na ulazu (u konkretnom slucaju 22V), tako da je potrebna samo malo slozenija sema, znaci fali jedna zenerka i dva osiguraca (i na BEC_u i na UBEC_u posto pretpostavljam da su oba switcher_i).
Recimo 6.2V zenerka tako da kad napon na UBEC_u krene da raste ona na prijemniku zadrzi 6.2V, a kad struja poraste preko vrednosti osiguraca da on prekine kolo. Osiguraci bi trebali biti brzi.

pozzzz

Lazo:
Odluka je donešena! Bušiiiiiii hahahahaha, bušiiiiiii hahahahaha...!

Kao što je i bila početna ideja, da bi se obezbedilo što bolje hlađenje pogonske grupe, izbušio sam zadnji deo kabine. Zašto baš tu? Pa zbog toga što nisam želeo da bušenjem slabim trup, na tom mestu zbog opstrujavanja već postoji podpritiskak koji će da pomaže u ventilaciji unutrašnjosti, a i ako mi se ne dopadne - kabinu mogu lako da zamenim. Na sreću, dopalo mi se kako je ispalo. Na prvi pogled se i ne primećuje, jer je kabina crna. Evo kako je ispalo:

Da di kabina bolje ležala na trupu, u toj zoni sam unutra stavio zatege od kevlara:

Ova zima mi je, čini mi se, najduža u životu. I do sada ih nisam voleo. ali od ove - mrzim ih iz dna duše!

(pijemo)

marko:
Gosn. Lazo, pa Vi baratate tim kompozitima kao pekar sa testom  lol

A delimo isti misljenje u vezi zime:najbolja zima je ona koja se vidi - samo na razglednici.

SABURO:
u bre Lazo, sto upropasti kabinu s ovim rupama... :sljus

hehe, salim se naravno, masina je fenomenalna...
 (res)

Lazo:
Mislim... Šta reći?!?...

Čim završim prebacivanje GOMILE fotografija i snimaka od ova dva dana, a i dok dođem malo sebi od silnih događaja, sledi i tekst i još slika. Za sada samo mogu da kažem - PREDIVNO!!!

(pijemo)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version