RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Spirit of PITTS MODEL 12 26% by Bernard Burton

<< < (24/34) > >>

fenix:
   Pedantni zavrsni radovi.Josh malo pa da se flaja,zelim ti sto manje obaveza ovih dana pa da se ide na livadche (<--)  (:beer:)

zajo:
Тај safety switch ти уопште нетреба, посебно са тај серво mmmm
И мени се лично несвиџа серво за гас тако блиско вибрацие. Ја би теј серво убацио у труп.
 (pijemo)

saxpg:
Zajo, servo za safety switch je taj mali jeftini jer on samo gasi prekidac i nema nikakav otpor a potreban mi je upravo zato sto si rekao da je servo gasa bilzu motora i velikih vibracija, pa ako blokira na punom gasu da mogu da ugasim motor. Servo gasa sam pokusao da ubacim u trup malo dalje ali nazalost kabina je uradjena tako da je slobodno mjesto u kabini suvise daleko. Mozda bi bilo bolje da smislim neku opciju na sajlu  mmmm
Hvala na sugestiji!

mirce:
Kod mene, na svim warbirdima, servo gasa je prilično blizu motora i sa kratkom polugom, na čijim su krajevima viljuškice sa kuglicama (ball links).
Nikada nisam imao problem...

Ja bih pod paljenje i izmedju paljenja i šelne koja ga steže, stavio neki sundjer ili nešti slično, da malo ublaži vibracije...

Model je mnogo lep i nadam se da će uskoro da poleti...

Pozdrav

Mirče

Sava:
Ako baš hoćeš da izbegneš mehaničke elemente možeš upotrebiti ovo: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17063__Opto_Gas_Kill_Switch.html
Inače taj prekidač je neophodan iz par razloga. Izbegavaš slučajno paljenje ako je mehanički prekidač napajanja ostao uključen, a paljenje nema zvučni signal da je pod naponom.Najčešće slučajno pokretanje elise u toj situaciji bude pogubno, motor odmah prihvati gas. Kod sletanja može se motor ugasiti i kada se malo dalje sleti.
I veoma važno: prekidač,servo i baterija paljenja su prenosnici radio smetnji proizvedeno varnicom visokog napona na svećici, treba da su što dalje od prijemnika,  najbolje odmah do motora, odnosno vatrenom zidu.Sve elektronske komponente su izuzetno osetljive na vibracije i treba ih značejno umanjiti sunđerom ili mekom gumom.
Dosta sam se bavio ovom problematikom i izneo sam neka svoja iskustva.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version