RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

Sobni holikopteri- ZA i PROTIV? ( Mini Palm size 3 Channel Helicopter )

<< < (3/3)

zajko:
Ciao !
Evo imam i ja jedan predlog za prvi pocetnicki Heli treiner (preporucljivo je za unutra, a moze i napolju po malom ili nimalom vetricu) zove se Blade CX2 RTF Electric Coaxial Micro Helicopter proizvodi ga poznati E-FLIGHT iz porodice Horizonhobby.com USA, savrsena stvar sa 2.4 Ghz stanicom i sve kako je dole naznaceno, dodatna oprema su mu treiner nogice sa 4 kuglice, za vezbu pocetnika.
Imam ga u Bgd  NEW in BOX 150 E, (USA 179$)  imam i gomilu delova za njih, i elise sto je najvaznije !!!!!

Key Features
Now includes aluminum head/hub, over-current protection PTC resettable fuse devices, 3-in-1 control unit and Spektrum™ AR6100e receiver
Flight ready—no assembly required
Test flown at the factory to ensure proper setup out of the box
Interference-free, 5-channel E-flite® transmitter with built-in Spektrum 2.4GHz DSM® technology
Coaxial, counter-rotating rotor blades that make hovering easy
Two feather-light S60 Super Sub-Micro servos—just 6.0 grams each
2-cell 7.4V 800mAh Li-Po battery pack with Charge Protection Circuitry
2–3 cell DC Li-Po balancing charger and AC adapter
Most parts compatible with the Blade® CX

The Blade® CX2 takes the excitement and beginner-friendly flight stability of the original Blade CX and adds Spektrum™ 2.4GHz DSM® radio control that lets you fly anywhere, anytime without ever having to worry about interference. It’s the first ready-to-fly RC aircraft of any kind to come with this extraordinary technology built in. In addition, the 4-in-1 control unit has been updated with improved gyro and tail control that gives the Blade CX2 even better tail response while minimizing drift. Two feather-light S60 Super Sub-Micro servos provide powerful, precise cyclic control. Topping it all off is an aggressive new body design that looks fantastic in flight and is unlike anything else out there.

When it comes to micro heli fun everyone can enjoy, you simply can’t beat the value and performance of the Blade CX2.

Needed to Complete
Nothing other than time to fly!  (<--)  (res)

fenix:

Prije nego sto se opredjelimo za bilo koji heli pa i poctnicki najbitnije od svega je ono koliko daleko zelimo da odemo u toj oblasti nije bitno da li su helikopteri,avioni,jedrilice.Kad se izkristalise sta zelimo od svega toga konkretno za helije da li je to samo hoverovanj,3D,scale modeli e onda prica postaje komplikovanija naravno sto se tice izbora same opreme,e tu pogotovo za helikoptere vrijedi ona koliko para toliko i muzike.Naravno kad sam i ja odlucio da udjem u svijet helikoptera bilo je dilema pogotovo u vezi cijene helija koja se kretala negdje oko 400/500 evra.Kako vrijeme cini svoje tako je i u ovom slucaju.Pojavom svima poznatog  HK 450 sa kojim sa i ja usao u svijet helija i koji je dobra kopija T-rex 450 naravno o kvalitetu izrade ne vrijedi diskutovati ali eto na nasim prostorima je cijena najbitniji faktor koja kroji kapu ovom hobiju.E zbog te cijene helija i njegovih rezervnih dijelov ovo je dobar izbor kome novac ne predstavlja problem ima kvalitetnijh pa za sta se ko odluci.Da sada pocinjem sa helijima moj izbor bio bi ovaj heli http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=334_174&products_id=5578 po kvalitetu izrade neuporedivo bolji od HK 450 a cijena razlika 15$ a o daljoj nadogradnji nema potrebe. Ko nema stanicu ima ga i u varijanti sa stanicom na 2.4.Rezervni dijelovi odgovaraju od HK.
Opet se vracam na pricu o tome koliko daleko planirate da odete u svemu ovome,tako da ako zelite dalje sledeci problem je stanica naravno ako nemate neku adekvatnu sa heli programom.Tako da ako zelite da letite helije i poslije nekog pocetnickog nesto vece prava investicija je u dobru stanicu inace zaboravite na vece helije.Opet ono dokle zelite da idete kad se to zna lakse je odluciti.
E sad svako ima neka svoja iskustva koja vrijedi poslusati naravno pogotovo od iskusnijih  koji su to vec oprobali na svojoj kozi.
  Ako zelite da letite helije za poctike pogotovo ako imate nekoga sa kim cete da se upustite letenje onda moze i veci heli sa kojim cete sigurno stabilnije letjeti ali podvlacim ovo vazi ako imate vec nekoga iskusnijeg pored sebe.Tako sa izborom veceg helija savladacete pocetncke bolesti a  ako ih savladate imate veci heli u koji ste vec letjeli i koga cete letjeti i ubuduce.
Sto se tice koasijalnih odlicni su za rekreativno letenje, letenje u zatvorenom prostoru sto sa vecim helikopterom ne mmozete ali ako zelite ici dalje to je samo bacanje para bolje ulozite te pare u stanicu pa onda krenite dalje.Ako zelite letjeti vece koaksijalne helikoptere sto je veom askupo onda uvod sa koasjilanim je o.k. a ako poslije koaksijalnih ulaziti u svijet ziroskopa, podesavanja...cemu sve to.
Ovo su neka moja zapazanja a svako od nas donese odluku na kraju e sad da li ispravnu ili ne. Najbitnija stvar prije bilo kakvog pocetnickog helija je naravno simulator i simulator... (pijemo) Pozdrav.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version