RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

Sobni holikopteri- ZA i PROTIV? ( Mini Palm size 3 Channel Helicopter )

<< < (2/3) > >>

marko:
sale1977, moras biti malo precizniji.
Na primer:

1.Elektro ili metanol (pretpostavljam elektro)?
2.Koje velicine, da li bi bio helis samo za sobu ili bi mogao da ga koristis i napolju?
3.Koaksialni ili sa repnim rotorom?
4.Igracka ili prava sprava?

Sada, nazalost, na kraju se sve svodi na jedno pitanje a to je:koliki ti je budzet, ili ti, koliko si novca spremio za helikopter?

Pitanje je mozda neumesno, ali ce nam/mi pomoci da ti damo najbolji moguci odgovor.

Sale1977:
Druže,pitanje uopšte nije neumesno,jer se na kraju krajeva sve vrti oko novca..pare i jesu i nisu problem,u smislu toga da kad se za nešto zapalim,ne žalim para ama baš,ali kad su ovakve stvari u pitanju,mislim da bi bilo bezveze da pucam u startu neke velike pare dok sam potpuni duduk za te stvari i nimalo svestan da li imam talenta da upravljam tim maketama. Znači,voleo bih da počnem od najnižeg stepenika,a ako je to neki mali helić,sa kojim se možeš igrati u sobi,da bi savladao osnove upravljanja,onda je to ono  što mi treba. Čim uvidim da mogu vladam njime,naravno,odmah bi razmišljao o sledećem koraku,dok na kraju ne bih došao do pravog helikoptera! (yay) tako da,nemam predrasuda da li je kinez ili ne,ovakav ili onakav,bitno mi je da je što lakši za upravljanje,da steknem neku osnovnu veštinu. I nadam se da je za tako nešto do 50ak evra dovoljan budžet?ukoliko je mala razlika recimo između modela koji može da se koristi samo u sobi i onoga koji može i napolju,naravno da bih uzeo taj drugi... hvala na pomoći!

marko:
@Sale1977

za 50 eura mozes, nazalost, kupiti samo neku koaksijalnu igracku.
Takav heli se leti samo u zatvorenoj prostoriji i moze da ti pruzi neki osecaj u prstima, ali to je sve.
Veoma brzo bi ti dosadio.
Moja preporuka je da, ako je ikako moguce, nabavis simulator i na njemu naucis tehniku pilotaze.
Da ne kupujes "igracke" od 50 eura, strpi se, vezbaj na simulatoru i kupi pravu stvar.

Mislim da bez nekih 150 eura ne mozes da kupis nesto sto valja.
Za te pare bi dobio ceo komplet za letenje, solidna mehanika, 2.4 GHz stanica, brushless motor, LiPo baterije ...

Ovako nesto samo za sobu:http://shop.lindinger.at/product_info.php?cPath=1186_1191&products_id=81058

ili ovako nesto sto leti i napolju: http://shop.lindinger.at/product_info.php?cPath=1186_1191&products_id=82773

Sada ova dva helikoptera sto sam naveo su samo primer.
Danas postoji stotine razlicitih fabrika koje proizvode RC helikoptere i ponuda je stvarno velika.
Ako se razumes malo u mehaniku, mozes kupiti HK450, ako te ne mrzi prelistaj forum, ima poduzi thread o HK450.

Sale1977:
hvala vam svima na savetima,jedino što mi još treba je da mi kažete gde je moguće kupiti te sprave?

Sale1977:
i zaboravih da pitam,gde da nađem taj simulator? predpostavljam da se radi o nekoj aplikaciji ili?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version