Vecini modelara je poznato da je, takmicenje zakazano za nedelju 11.aprila u Subotici, prvo takmicenje za klasu F5J u nasoj zemlji.
Adam Vass i Miroslav Terzic, za Veljka Stojanovica ne znam, jedini imaju takmicarske modele predvidjene za klasu F5J.
Ostali takmicari imaju rekreativne modele bez kocnica, flapsova i elerona, potpuno neadekvatne za ovu vrstu takmicenja.
Svi smo se prijavili sa istim ciljem i zeljom, da ova kategorija zazivi u nasoj zemlji.
Posto znam da kod nas postoji jos dosta modela tipa Easy Glider i slicno, pozivam vlasnike takvih modela da nam se pridruze.
Decenijama sam bio veoma ozbiljan takmicar i nikada nisam priznavao onu olimpijsku "vazno je ucestvovati, a nije ...".
Ako se prijavis za takmicenje, vazno je postici sto bolji rezultat, a ne samo biti ime i broj na rang listi.
Medjutim sada mislim da je veoma vazno da nas bude sto vise, bez obzira na rezultat.
To je jedini nacin da vecina takmicara, prvi put u zivotu, vidi kako se ova takmicenja odrzavaju i kakvi su modeli potrebni za to.
Siguran sam da ce mnogi dobiti zelju i volju da nabave "opasniji" model i da postanu redovni takmicari u ovoj klasi.
Prijava je moguca jos danas i sutra, pa neka vas ne mrzi, prijavite se.
Mnogo pozdrava, Rale