RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

PITTS SUPER PYTHON 33%

(1/5) > >>

marko:
Obozavam dvokrilce!
Ultimate-a sa Fuji 50cc motorom zbog velicine nisam mogao doneti iz Egypt-a.
Tako da sam vec duze vreme nisanio neki ARF dvokrilca u klasi od 100cc.
Cak sam uspostavio kontakt i sa Kineskim prozvodjacem ARF-ova, ali koliko god avion bio jeftin tamo, dok doje ovde i dok svi PARAZITI uzmu svoj deo ispadne mnogo skupo.
Nije da nemam para, ali koliko god da sam bogat,`jel, postoji granica do koje sam spreman da nesto platim.
A pogotovo sto ovoga puta ne placam nista drugo do j.e.b.e.n.e. magle koju prodaju carinici i spediteri.
Nego da se vratim avionu.
Raspon je 2.2m i duzina 2.2m.
Planiran motor je DL(DA)111.
Evo ga (jos 100% nije zavrsen) u CATIA-i.

Originalni planovi su skinuti sa neta i uvecani su na 33% (po originalu su 25%).
Topolov sper je kupljen na NBG-u i potroseno je 3m2 na delove
Izabrao sam najlaksi topolov sper zbog toga sto ce i inace svi ti delovi biti u sedvicu od carbon-a.
Evo su delovi iseceni:

Kutiju od H9 Extra-e 260 sam postavio pored da bi se stekao utisak koje su velicine delovi.
Originalna konstruktivna resenja su veoma dobro odradjena, ali sam morao da unesem nekoliko izmena, kao na primer:
Po originalnom planu se prilazilo elektronici sa donje strane, skidajuci krilo.
To i nije mogo popularna metoda, specijalno kod velikih aviona.
Tako da sam izmanio kacenje donjeg krila, a prilaz elektronici je sa gornje strane, kabina ima ulogu i poklopca.
Pvrsina horizontalca i vertikalca je uvecana za 20%.
Ima jos puno izmena sto se tice vrsta materijala i njihovog koriscenja, ako nekoga zanima kako i gde neka me pita. :big smile
Prvobitna ideja da se avion farba je odbacena zbog nabacivanja nepotrebne tezine, tako da ce ipak morati da se primeni nuzno zlo-MONOCOTE.
Sema farbanja (dobro Monocote-iranja):

Sada cekam kubik  (:sok:)  balze da mi stigne iz Indonezije, a za to vreme cu zavrsiti oblaganje sperke carbon-om kao i pravljanje nosaca gornjeg krila i stajnog trapa takodje samo izrada od carbon-a iz kalupa.
Takodje i svo carbon-sko platno ce biti iseceno na laseru.
Toplo bi preporucio svakome ko ima vremena i radionicu da batali "kupovanje" i posveti se "stvaranju".
Finansije su takodje na strani samogradnje (barem ovako velikog aviona), ako vas zanima mogu i tu stranu da predstavim na forumu (koliko sam sta platio).

Sava:
 :)aplauz Uzivao sam gledajuci prilog.Znam sta znaci upustiti se u ovakav projekat,cestitam  (res)

Lazo:
Au bre! Dobra aviončina!!!

Super! Samo, kanda ćeš imati problema sa sečenjem karbona laserom!?! Imam neki predosećaj da to tako neće ići.

Uzgred, ako bih mogao da bezecujem nacrte? Koliko mogu da vidim, u CATIA-i su, barem prema ovoj prvoj slici?! Može i i neki drugi format, nije problem.

lvd639358@eunet.rs

(pijemo)

n3mke:
Fantasticno  (:sok:) (:sok:) samo napred
jel' bi mogao mozda da podelis nacrte sa nama?  ::)

grebic:
Импресивно! У праву си за стварање, није све у новчанику. Модел је прелеп. Да ли су ти сва ребра од шпера? Пошто летиш 3D, морао би да се потрудиш да тежину сведеш на минимум. Можда је боље да си их израдио од балзе. Крила су на двокрилцима место где може доста да се уштеди на тежини. Од чега ће бити рамењаче?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version