RAZNO > SLOBODNO LETEĆI MODELI

F1E Jedrilica

<< < (7/8) > >>

Ziv:
Hvala Boco, drzim te za rec!

Pozdrav Zivko.

doajen:
"Cicica" se bavi modelarstvom oko sezdeset godina (nesto malo manje od mene!), odlicni smo prijatelji privatno (preko Direktora Instituta u Sevru) a i sa sednica C.I.A.M.-a, pavo ime (Boco izvini, dugujem mu to da mu otkrijem"pravi identitet!!) mu je..." C.I.A.M.  Assist.Sec. Pierre Y. CHAUSSEBOURG;  Lycee Agricole de Venours, 86480 ROUELLE - France.  U FAI-u je bio tehnicki sekretar za podrucje engleskog govornog podrucja. Pa nije da je bas od "juce" kategorija padinskig jedrenja (u Velikonji je 90 posto fotografija sa padina Bjelolasice, sada RH!) u nas; letelo se, kako sam ti rekao na OSOVLJU (deo padine Avale, preme Dunavu)i sa pravim jedrilicama i sa modelima!

boca55:
Vlado, počeo sam da se zanimam za to Osovlje za koje znam da je davno pre rata bio jedrilicarski i modelarskj centar. To bi takodje mogao da bude odlican teren za magnetne jedrilice. Kada sam na Googlu earth ukucao Osovlje pokazao mi je mesto ko je nešto dalje od Velike Moštanice prema Obrenovcu. Otprilike izmedju Umke i Bariča ali jedno 2 kilometra u brdo racunajuci od Obrenovackog puta. To bi trebalo po mom da bude negde u reonu  Male Moštanice. 

boca55:
Sada sam provalio kako se tamo ide. Ide se Obrenovačkim putem do skretanja za Draževac. Kada se skrene za Draževac ide se do prve veće Y raskrsnice i ta livada se nalazi sa leve strane te raskrsnice ima neki seoski put do samog terena. Moracu pod hitno da odem da vidim taj teren, možda na njemu napravimo ovo državno prvenstvo u F1E.

boca55:
Večeras sam sa Sreckom bio u poseti Ljubinoj radionici na Bežaniji. Tamo se vredno radi , pripremaju se za državno prvenstvo u magnetnim jedrilicama.
Novi lik u slobodnoletećim modelima je Goran Timotijevic.
Pozdravio sam ga: "Dobro došao medju nas ljudozdere".
Video sam da stara kuka iako je radila rakete i raketioplane, odlično pravi modele aviona. Želim mu puno uspeha u ovoj kategoriji. :)aplauz

A evo i nekoliko slika iz Ljubinog workshop-a. Malo su lošije jer su napravljene telefonom.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version