RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
Graupner elektro junior s
bimmer:
Milose dobrodosao na forum, i hvala ti na zeljama i cestitkama!
Evo ti je Cane otprilike sve objasnio, nesto mozes i na fotkama da vidis. Po meni, Junior je nesto najbolje po kvalitetu i cijeni u tom rangu jedrilica od pjenastih materijala.
Veoma je stabilan, i dobar je kako za pocetnika tako i za iskusnije pilote. Ja nemam previse iskustva, letim tek nekih 10 mjeseci, i Junior mi odgovara u potpunosti.Osim toga super je za transport :big smile
Sve sto te interesuje ili imas neku dilemu, slobodno pitaj ovdje na forumu, za to forum i sluzi, a i ima mnogo iskusnih modelara koji ce rado pomoci!
uzivaj!
Cane!
Dobar ti ovaj video!
Milos 94:
Hvala Canetu i bimmeru, (res)
čim nabavim ''pticu'' verovatno ću vam se javiti sa dodatnim pitanjima. Unapred se izvinjavam ako pitanja bude previše.
Pozdrav.
bimmer:
Danas sam pozajmio wattmetar od Saxpg-a i ustanovili smo da motor koji dolazi u Juniora sa 9x6 elisama i 3s baterijom na ful gasu proizvodi oko 600 wati i vuce oko 60 ampera ") ") :sljus :sljus
... obzirom da mi je kontroler na 40A.....u stanici sam podesio da samo koristim 55% gasa.... sto je i vise nego dovoljno, i sa 55% vertikalno penje...
eto... malo upozorenje za buduce vlasnike ;namig
enes:
Ne zaborvi da model na zemlji mislim dok ga drzis u ruci mnogo vise struje nego u vazduhu! Jer ga inace graupner ne bi isporucivao sa reglerom od 35A! Ako je regler dobar od 30A ce da odradi posao bez problema ne boj se isprobano vise milona puta! Naravno ako neki jeftini kineski regler (treba d aznas da oni uvek stavljaju maximalne karakteristike) dok kod kvalitetnijih markiranih ako pise 30A veruj mi preko 40A bez ikakvih problema da przis mozes. Moj junior je sa Graupnerovim reglerom 35A koji inace originalno dolazi uz taj model u ARF varijanti,i letim vise od godine i posle svakog leta kad menjam bateriju regler je blago mlak sto znaci da ga snabdeva sa lakocom cak i na punom gasu!
cane:
hvala Bimmer za komentar za video,to je jedan od prvih pokusaja sa novim modelom i jos nije bio ni blizu natrimovan kako treba.
ja svog juniora letim sa reglerom od 50 A,jer sam procitao negde na rc group,da sa 9x6 vuce oko 37-39 A,na 3s,pa sam zato i stavio malo jaci esc,mada nisam primetio jos da greje nesto preko 30 stepeni,kao ni akku.
Sa jednom baterijom od 3s i 2650 mAh,ja sam juniora leteo i vise od sata,bez da hvatam termiku,jer to jos nisam u potpunosti savladao.Tek po malo tu i tamo ga zadrzim na termici i onda mi pobegne.
a blago podignuti eleroni ga usporavaju dodatno i tada samo malo vetra treba da se drzi dosta dugo na visini.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version