RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI

Prvo takmicenje u klasi R/C elektro jedrilica F5J - Relax !

<< < (6/6)

ZoltanM:
Evo, oglašavam se po drugi (i poslednji) put o ovoj temi, samo iz jednog jedinog razloga: da ljudi na ovom forumu ne budu više u zabludi i da me, ukoliko se nekad negde sretnemo na skupovima, ne gledaju kao potencijalnu opasnost po sebe i okolinu, a verujem da ćemo imati prilike da se srećemo, s obzirom da se ne bavim isključivo modelima helikoptera, nego i modelima jedrilica i aviona (i sa uspehom letim već 20 i kusur godina). Do cele ove polemike je došlo isključivo zbog neistinitog i prilično preuveličanog prikaza događaja na aerodromu. Ono što ljudi ovde ne znaju, to je da je cela ova prozivka upućena isključivo LIČNO MENI, a ne helikopteru, ili mom letenju, a pozadina cele priče je malo složenija i ovde nije ni vreme, ni mesto da se o tome polemiše.

Ponoviću još jednom, zarad ostalih učesnika foruma, koji su prinuđeni da sude o nečemu čemu sami nisu prisustvovali,  da nikakvog letenja helikopterom nad ženama, decom i automobilima NIJE BILO. Da jeste, verujem da bi se, pre svih, oglasio čovek čija su dotična deca bila navodno ugrožena ( i to bi uradio tada na licu mesta i zamolio me da se udaljim) da sam ja stvarno bio toliko blizu kao što se navodi. Pri tom je između nas bila sasvim bezbedna razdaljina, jer nisam početnik u ovome i umem da procenim koliko prostora je potrebno za pojedinu disciplinu.  Helikopterom nisam leteo ni nad čijom glavom, pa ni svojom, jer ga letim isključivo ISPRED sebe, a ne iza svojih leđa, gde su se nalazile pomenute žene i deca. Od „takmičara“ sam bio prilično udaljen, a od njihovih jedrilica da i ne govorim. Zvuk rotora se naravno prilično glasno čuje i ne sporim da je to moglo da im smeta, ali to ni u kom slučaju ne znači da se letenje odigravalo iznad njihovih glava. Međutim, istog dana, na istom mestu sam leteo i depronski model MIG-29, sa daleko većim radijusom kretanja, što samo navodi na to da je tako nešto trebalo mnogo više da smeta istim učesnicima (da je smetnja bila stvarno u mom letenju, a ne u mom prisustvu).  Ističem da ni u ovom slučaju nije bilo nikakvog ugrožavanja nečije bezbednosti, ma koliko se pojedinci  trudili da moje letenje predstave  isključivo u tom kontekstu. Aerodrom jeste dovoljno velik, kako je to neko u predhodnom izlaganju primetio i ja sam došao i leteo samo zarad svog zadovoljstva, bez ikakve namere da teram inat bilo kome, a još manje da ugrožavam nečiju bezbednost i sigurnost. Da su to bili voljni da uvide, mogli su zaista uživati u letenju koje sam priredio, jer je stvarno bilo u čemu da se uživa. Pa, možda nekom drugom prilikom i u nekim drugim okolnostima. Iskreno se nadam da će tada i neko od forumaša koji su se oglasili svojim komentarima biti prisutni, kako bi mogli lično da procene moje stvarne stavove i odnos prema modelarstvu uopšte, kao i o bezbednosti na ovakvim okupljanjima.

Napominjem da ovo nije „prepucavanje“, nego samo nužna odbrana i obaveza prema samom sebi da sperem ljagu sa svog imena, nanetu isključivo zbog ličnih razmirica koje datiraju od mnogo ranije i nisu ni u kakvoj vezi sa čitavim ovim događajem.

Pozdrav forumašima!

Rale:
Drugo takmicenje je iza nas   :)aplauz :mhm
Nadam se da cemo istrajati u ovoj prelepoj, opustajucoj kategoriji.

Nas sestorica smo se dogovorili o nacinu bodovanja.
"Izvukao" sam rezultate sa "Kupa Subotice" i svakom dodelio bodove.
Prvi 5, drugi 4,......peti jedan bod.
Na kraju godine sabracemo bodove.
Od svih odrzanih "Relax" takmicenja, odbicemo svakom takmicaru najlosiji rezultat i dobiti ukupnog pobednika.

Trenutno stanje, posle Beceja i Subotice je sledece :

1.Djerdj Balind 5 + 5 = 10 bodova
2.Gabor Lastovic 3 + 4 = 7 bodova
3.Milos Raletic 4 + 2 = 6 bodova
4.Srdjan Kesic 2 + 3 = 5 bodova
5.Nenad Miklusev 1 + 2 = 3 boda
6.Ervin Penzes - + 1 = 1 bod

Pozdrav, Rale

Rale:
Ispravka "Generalnog plasmana".
Izvinjavam se za gresku u unosenju bodova. Ja sam kriv  :sljus

1.Djerdj Balind 5 + 5 = 10 bodova