RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

CMP Zero Fighter 120

<< < (32/44) > >>

mirce:
Lepo nema šta... Siguran sam da je uživo još bolje...

Pozdrav

Mirče

Gabor:
Eeeee Mišo, što si ga uprljao   :sljus

Šalim se! Ima da izgleda ko pravi ;namig

disljenko:
Mislo da li si mozda merio koliko sad tezi model kad je skoro sve gotovo i da li si morao da dodas nesto olova pod kapotaz ili ispred tezista. Pozz

mirce:
U Kombinat je stiglo još jedno krilo od Zero-a...
Model je Golubov (da, ima dva CMP modela od 1,8 i 2,1metra raspona), a ovaj je isti kao i Mišin.

Goša je kupio Robartove trapove, tj. samo "noge" i rešio je da ih ugradi. Za sada se ovi trapovi neće uvlačiti, nego će biti fiksirani na čeličnu žicu koja viri iz krila.

Pošto je krilo, u delu gde treba da se fiksiraju trapovi, prilično slabo, rešili smo prvo da ga pojačamo. 
Zahvaljujući Miši koji je to već radio, Golub je dobio na laseru isečena rebra od špera, koja se dodaju uz postojeća rebra u delu krila, gde se nalaze trapovi.
Miša je montirao trapove na uvlačenje, a mi smo iskoristili postojeća ojačanja, ali je Goša kod stolara napravio drvenu klocnu koja će nositi čeličnu žicu.
Stolari nisu štedeli na "matrijalu" tako da je klocna, onako, momačka... Ko je izbije, alal mu ćufte...

Kako radovi nalažu skinut je sav monokot, potom isečeni otvori za ojačanja rebara i ulepljene dve pločice. Kod Miše one nose trap, a kod Goše medj' njih je postavljena klocna...
na kraju je sve lepo ulepljeno i balzom ponovo zatvoreno krilo...

Sa druge strane krila već je postavljena i izšmirglana 25 gramska staklena tkanina...

Za sada smo stigli dovde sa radovima, nastavak sledi...

Sorry Mišo za ovaj "upad" u tvoj topic, ali modeli su isti, pa k'o velim, nek' ljudi vide da može i ovako da se preprave trapovi...

Pozdrav

Mirče

misha:
Mirce, naravno da ne smeta. Svrha ovog foruma bi i trebala da bude razmena iskustava, kao i primena razlicitih resenja na modelima.
A i mislim da je lakse da sve bude u jednom topiku a ne da se rasipa na nekoliko mesta pa covek ne moze pronaci ono sto ga interesuje.
Taj "balvan" ce sigurno pobediti cenejske rupe.

Ovih dana sam nasao malo slobodnog vremena i pored zavrsetka radova na Zero-u, uspeo da privedem kraju izradu jos jedog warbirda.

http://rcfly4um.org/index.php?topic=6970.0

Weathering se na donjoj strani aviona osusio tako da sam slicnan metod primenio i na gornjoj strani. Gornja strana je poprilicno tamna,
i kao boju sam koristio samo crnu. svaka druga kombinacija cak i kada se doda samo malo braon boje, nije imala smisla jer je bila
nevidljiva. Slike nisu bas nesto jer je sve jos uvek sveze i pa se boja presijava. U stvarnom zivotu (sto bi moj sin rekao) to sve mnogo bolje izgleda.

za sada na modelu nema mitraljeza (nisam hteo da ga jos otezavam) ali sam ipak napravio weatherering
kako bih mogao naknadno da ih ubacim ako sve bude ok

Na nekim mestima sam ostavio malo vise boje pa cu jos malo prebrisati sutra. Ova boja ne susi brzo tako da se moze doradjivati cak i posle nekoliko dana.
Jedna od bitnijih stvari je krpa. Veoma je vazno da krpa bude po mogucnosti bez teksture i sto "ravnija"svaka neravnina na krpi se vidi i prenosi na model.
Najbolje je koristiti neku staru "prostu" majcu.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version