RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

CMP Zero Fighter 120

<< < (2/44) > >>

misha:
Nakon sto smo se jedno vreme gledali, nadmudrivali i ubedjivali (krilo i ja) kako je ono novo, nekorisceno i
kako je greota odmah ga razvaliti, razum je pobedio (nene). Gore navedena stvar je razvaljena.
Za pocetak evo kako je krilo izgledalo. Zelena boja je gornja a siva donja strana krila.

Model je presvucen nekom vrstom folije a zatim ofarban (veom pristojno) Ono sto nisam ocekivao je da ce
se folija lako skinuti. Medjutim, manje vremena mi je trebalo da skinem foliju sa celog krila, nego
da klincu odlepim slicice svetskog prvenstva.

Kada je folija skinuta, krilo je ostalo potpuno cisto.

Prvo sam resio da "uglavim" retrakte. Na slici se vidi zica, tocak, kao i parce drveta koje treba
taj tocak da nosi. Iznad se nalazi retrakt koji cu koristiti, robartova noga i du-bro tocak 4 inca.

Za sablon za secenje rupe gde ce tocak biti je posluzila solja.

Tocak je legao na mesto.

Sleeci korak je namestanje tacne pozicije retrakta i noge (tj pravac). E tu je nastao problem.
Sraf koji sam dobio uz nogu je 6 mm i neki sasavi incni korak. rupa na tocku je 5 mm.

Naravno, "samo" prosirivanje rupe nije bilo u opticaju jer bi onda svakako sraf bio kratak za
nekih 5 mm i ne bih mogao sa druge strane da stavim kontru. ovaj slucaj je predat dezurnom
strugaru koji ce se na posao dati odmah mmmm. Ovih dana cu otici do njega da vidim kako
posao napredje. Ipak su to DVA srafa.

U medjuvremenu da ne sedim dokon, napravio sam sablon za kutiju u kojoj ce tocak stajati u krilu.
Posto je tocak okrugao, kuhinjska imenka je odradla fenomenalan posao. Balzu debljine 2mm
sam natopio vodom, uvio oko limenke i preko stavio gumice.

Kada se balza osusila, limenka je vracena, a ja sam dobio bas ono sto mi je trebalo.

Posto moram imati kompletno namontiran trap da bih mogao da odredim lokaciju nosaca spram tocka,
dok strugar ne odradi svoje nastaje pauza.

PS sve kritike, sugestije, predlozi su dobrodosli.

misha:
pa to i jeste uglavnom problem zbog kog sam stao. moram da namontiram komplenu nogu da bih prosekao pravac.
originalni kanal za zicu je isao malo krivo u odnosu na nosac (vidi se na nekoj od gornjih slika). tocak ce ici skroz
napred u napadnu ivicu i onda cu videti gde ce nosac doci. nosaci koji su trenutno u krilu svakako idu napolje,
tako da se nadam da samo centriranje nece biti veliki problem.

cheky:
E ! Da si dodao jos jedno petnaest ojra pa da si kupio neki normalan model ...Ovaj ti se nekako ljusti...

Sava:
 :)aplauz koja iduca sezona, kako si krenuo letece taj pre Bg. druzenja.Samo napred sve cestitke na izboru modela, ako mogu nesto da pomognem tu sam. 2eaa

misha:
hvala. ako zatreba zovem.

@cheky - znas kako, pametan se uci na tudjim greskama, al ne vredi to za srbe.
              umesto kad sam vec video sta se desilo i mircetu i coki, pa da sam
              uzeo neki normalan model, ja ....
              mada ko zna? dal ti da vidis sa bakom M koji su mi dani dobri za modelarenje? (yay)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version