RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI
Ziroli - F9F Panther
mirce:
Vikend je u kombinatu prošao dosta mirno, u subotu se nije radilo a, u nedelju se nije baš preterivalo, ali tu i tamo sam nešto i napravio...
Na trupu sam polepio prva dva rebra do krila, u koje ulazi bajonet. U produžetku je jedno malo polu rebro a, od napred usisnik od špera u koji će sa unutrašnje strane ulaziti plastični usisnik za vazduh...
Za svaki slučaj, dodao sam i trouglaste letvice, kako bih ojačao spojeve...
Sve se vrlo dobro uklapalo i doterivanja su bila minimalna.
Kad se sve ulepljeno osušilo, prislonio sam krilo i ležalo je ko "guza na nošu"...
Ista stvar me je sad čekala i sa druge strane.
Prvo sam sve postavio na svoje mesto bez lepljenja i kad sam sve premerio šublerom (hvala Gile) mere su bile u "brucu" iste... Ali, apsolutno...
Prišao sam lepljenju ali, nisam odmah ulepio cev u koju ide bajonet, da bih, ako bude bilo potrebe, mogao drugo krilo da doteram spram prvog.
Pošto se epoxy osušio, postavio sam cev bajoneta u svoje mesto i postavio oba krila. Sve je stavljeno na stakleni sto i razlika izmedju leve i desne strane krila ta krajevima gde izlaze bajoneti za tank, bila je 1 mm...
Pa, sad ne bih preterivao da i to doterujem, može da prodje...
I sva ostala merenja bila su apsolutno ista, tako da mogu reći da sam baš zadovoljan kako je sve ispalo...
Ono čime nisam zadovoljan je da sam juče išao u Madjarsku da kupim balzu, letvice i još neke sitnice, kad ono, neki svetac, ni jedan hobi šop nije radio... Mislim, šta da vam kažem...
Sreća u nesreći je da su mi društvo pravili, Bata, Coka i Bane pa, smo se bar lepo, natanane, prošetali po Vaci ulici, keju, centru i potom se vratili kući... (Bato postavi par slika, hvala unapred...)
U sledeći utorak odosmo ponovo...
Molio bih svakog, ako zna da nije opet neki "crveni datum", neka mi blagovremeno javi, bio bih mu neizmerno zahvalan...
Za sada toliko, sutra bi trebali da budu gotovi nosači za olovo na Hellcatu, pa, ako Bog da, od nedelje da ga konačno probamo...
Pozdrav
Lazo:
--- Quote from: mirce on May 26, 2010, 12:18:50 AM ---Ono čime nisam zadovoljan je da sam juče išao u Madjarsku da kupim balzu, letvice i još neke sitnice, kad ono, neki svetac, ni jedan hobi šop nije radio... Mislim, šta da vam kažem...
--- End quote ---
:_D Pa to Cheky ispade pametan, i to na mađarskom!?! Nije čovek zalud prebrojavao mostove po Budimpešti :_D
(pijemo)
misha:
zvao ja cheky-ja neki dan, kad kazu nije tu. otisao do baba melanije.
mora da su njih dvoje zakuvali to crveno slovo.
adam:
sledece nedelje idi slobodno nece imati nikakav praznik
mirce:
Hvala ti Adame...
Inače, jutros me zove Oko (Cheky) pa, kaže:
- Dobar dan, ovde turistička agencija "Oko tours" iz Vjeternika. Imamo promociju aranžmana "Istočna Evropa radnim danom" sa posebnim osvrtom na Budimpeštu. Cilj ove jednodnevne ekskurzije je da "osetitie" kako radnim danom diše prestonica naše susedne države...
I sve u takom tonu...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version