RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI
Ziroli - F9F Panther
misha:
Cestitam. Ove turbine treba voziti samo nocu. Prelepo izgleda kada se vidi plamen.
Interesantno je da uopste nije bucna.
Kada se seli sa stola u model?
zajo:
Честитио Мирче (pijemo)
Савршено ради ()-()
marko:
(res) Mirce (pijemo)
mirce:
Juče sam bio u Madjarskoj, a danas sam sastavljao model koji sam doneo, tako da se svima tek sad zahvaljujem na čestitkama...
Što se tiče Lazinog pitanja, "dečkić kod turbine" je moj dragi prijatelj čika Dule...
Danas sam opet palio turbinu, želeo sam da Saletu pokažem kako radi (a i komšija Djoka da se ne opusti previše...)...
Doduše ovo paljenje nije bilo planirano pa, u medju vremenu nisam punio LiPo bateriju.
Kad sam startovao motor prvi put, pre vremena sam spustio ručicu gasa i time sam zaustavio proces startovanja.
Ručicu gasa treba spustiti tek kad turbina odradi kompletno paljenje i spusti obrtaje na ler. Tada se i na displeju GSU-a pojavi tekst da se ručica može vratiti na ler.
Pošto sam "zeznuo" paljenje, elektro motor je potom hladio turbinu i napon je još pao, tako da u drugom pokušaju Jet cat nije hteo da upali i do kraja Sale nije ni video P 80 na delu...
Sale mi je pomogao da nadjemo gde je kapljao kerozin na filteru, pa smo bar to otklonili...
Tokom popodneva sam dopunio bateriju i "kresnuo" turbinu, koja je odmah upalila i savršeno radila...
Ipak ne smem da preterujem jer se jet motor toliko dere, da će mi komšiluk stvarno pop...eti...
Verujem da ću nakon još par paljenja sve vratiti u model, jer praktično, nema potrebe ništa više da testiram na probnom stolu...
Jedina mana cele priče je smrad kerozina... Garaža džibri na petrolej, a ako se slučajno "zaliješ", garderoba "vonja do bola" i može odmah da ide na pranje...
Pozdrav
Mirče
magic:
Ajde, ajde, jedva cekamo ...
poz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version