AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI
AP (by Fenix)
fenix:
Hvala svima na lijepim rijecima ...Evo ugrabih danas vremenea pa da postavim jos par fotki.Ovaj put to je bilo malo juznije ali nije bilo tuznije nego naprotiv ;)
Ove fotografije su slikane 14.03.Lokacija primorje tacnije Becici.Elem posto u ovom periodu imam dosta posla na primorju pored ovih do pocetka turisticke sezone bice jos ovakvih ako ne i boljih fotografija jer uskoro nabavljam aparat od min.7 do 10 megapix :o i sa stabilizacijom slike,zavrsavam avionce namjenjen bas za AP,a do tada krenimo redom...
Naravno svi znate kako izgledaju sredjene plaze u jeku turisticke sezone...e od toga sada nista nema,samo divlja ljepota sto bi rekli.
Prvo malo poziranja pored mora onoga bez koga ovih slika nebi ni bilo
znam da vas vec sve ovo asocira na miris mora algi,joda,sve je u vazduhu,pa naravno i Dragonce ;)
krecemo...
Naravno plaze jos nisu sredjene ali u tome i jeste gust.
novootvoreni hotel Splendid...
plaza...
Moram vam reci da je nezaboravan osjecaj letjeti tj.napraviti brisanjac iznad mora.I meni je ovo bio prvi put,adrenalina ne hvali jer u slucaju prinudnog slijetanja kojeg ovaj put nije bilo, nemam skije :P...
Naravno ovdje smo bili locirani mi...
Ovdje smo sletjeli i naravno jos malo poziranja nakon uspjesnog leta...
Do sljedecih fotki pozdrav od Fenixa.
kole:
Ovo mi malo mirise i na reklamnu kampanju turisticke organizacije, pod geslom:
"Dodjite da letujete, letite i potrosite koju paru!"
;) ;) ;)
fenix:
Kao sto sam i prije negdje spomenuo da bez dodatne opreme sa kojom bi mogli da pratimo sta snimamo ovakve fotografije se mogu napraviti naravno samo vjezbanjem,ali da bi sve ovo postalo dosta zanimljivije i naravno opustenije,tragam za adekvatnim rjesenjem ovog nazovimo ga malog problema :P...Naravno na internetu sam pronasao par zanimljivih stvarcica koje bi u potpunosti mogle d arijese ovaj nedostatak u AP.
To je ovaj uredjaj izgleda kao mobilni ali je u stvari sasvim nesto drugo...
E da ja nebih prepricavao o cemu je rijec evo ga i link pa koga interesuje...
http://www.blackwidowav.com/MonitorRX1.html
sto bi rekli nasi u Engleskoj cool 8)
fenix:
Evo par fotografija modela koji se mogu upotrijebiti za AP.Naravno tu je easy glider...
Tu je i super spori SF koji zbog svoje tezine apsolutno odgovara za AP
Pored ovih modela ima jos dosta modela koji mogu koristiti za AP ali ovaj sledeci model je iskljucivo namjenjen za AP.Model je Magpie,a prizvodi ga Mountain models,evo i linka
http://www.electric-planes.co.uk/magpie.htm
Modela je izradjen od deprona,a moze da se izradi i od bilo kog pjenastog materijala,ima idealno mjesto za aparat i krilo velikog dehedrala 14-15 stepeni.Zbog svega ovoga odlucio sam da napravim ovaj model od stirodura,model je u zavrsnoj fazi izrade,cekam adekvatnu elektroniku iz UH.O ovome modelu bice vise rijeci naravno kao i o toku gradnje u posebnom topiku uskoro ,a do tada evo jos par fotografija ovoga modela.
fenix:
Sudeci po ovim fotografijama nadati se da je proljece u pravom smislu rijeci stiglo iako je jos vrijeme nestabilno >:( tako da i ovoga dana 06.04. bilo je jako vjetrovito tako da je Dragonce lebdio u mjestu,ali sam ipak izasao da letim i napravim par fotografija.Kao sto sam vec rekao svi sa nestrpljenjem ocekujemo stabilizaciju vremena,a do tad sto bi rekli letimo izmedju kapi. E sada fotke...
Pozdrav od Fenixa.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version