AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI
AP (by Fenix)
fenix:
Naravno da poslije ovoga slijede prvi aero foto snimci,pa kakao kazu prvi se macici...
evo i slika...
tamo neka kuca
Podgorica...
sportski aerodrom.
Naravno prilikomk ovog snimanja mi je bilo bitno podesavanje tezista i ugla krila a kvalitet manje vise ....Kvalitet slike tek slijedi... ;)
fenix:
Prvi snimci (postavljene u predhodnom postu) napravljeni su 29.01.na lokaciji pored sportskog aerodroma (stari aerodrom).Naravno na ovoj lokaciji je najbezbjednije letjeti dok se model ne utrimuje, uravnoteži i sl.Zbog toga naredne slike su tako?e sa ove lokacije.Kao što sam i prije rekao prilikom ovih letova izvršena su sva potrebna podešavanja i na aparatu i samom modelu,posmatrao sam kako se model ponas pri raznim brzinama,mjerio vrijeme trajanja baterija...Prvo sam letio sa krilom bez elerona a nakon toga i sa eleronima (koje je teze za 100 gr ali se sa njim bolje kontroliše nagib).
Evo i slike naravno... (fotografisano 01.02 i 22.02.)
Dragon?e (kako ga moje ?erkice zovu) u akciji...
Pri ovim letovima sam birao neki objekat za slikanje i fotografisao ga sa razli?itih visina i raznih napadnih uglova kako bi saznao koji su napadni uglovi za odre?enu visinu najidealniji.Naravno kao što i sami znate sama procjena udaljenosti modela ,modela od objekta pa dobar ugao ???,naravno može se posti?i samo treningom.Naravno necu sada da govorim o video linku koji moze da se emituje na stanicu(o ovome cu naknadno pisati i u planu mi je to da nabavim u skorijoj budu?nosti),pa bi fotografisanje odre?enog objekta bila šala mala :P.Kao što rekoh za sada slikam na ovaj na?in kao što rekoh gdje trening samo pomaže i mogu re?i da svakoga dana..... ;)
Potvr?ujem da to sve odozgo izgleda druga?ije sa ovim gore fotografijama.Tako?e i ove narcisoidne slike služe za treniranje ;)
Za sada toliko od mene,a sljede?i postovi ?e biti samo uvertira u ono što tek slijedi.Lijepo vrijeme tek dolazi,zelenilo svuda oko nas,priroda buja...šta re?i nego bi?e letenja,slika i prijatnih iznena?enja.
Pozdrav.
SABURO:
Svaka cast fenix, ovo je za svaku pohvalu.
Mozda se i ja bacim u vode Aerial photography-ja ove godine ( s Parky-jem ).
Nikola.
saxpg:
--- Quote from: SABURO on March 18, 2008, 07:30:09 PM ---
Mozda se i ja bacim u vode Aerial photography-ja ove godine
Nikola.
--- End quote ---
Kad Fenix konacno pokaze fotografije sa Plavnice , vjerujem da hoces,
posto su ove slike do sad smijesne u odnosu na te.
fenix:
Pozdrav Sasa,naravno da cu da postavim i i slike sa Plavnice,ali idemo hronoloski onako od pocetka jer je i to interesantno,a i da bi se mogla uporediti ta neka progresija u svemu ovome.
Nakon par letova i slika napravljenih sa ove lokacije, naravno sve isprobano utrimovano izbalansirano 23.02.uslijedio je i prvi izlazak na javno mjesto.Nakon onako velike livade poprilicno mala lokacija urbana cjelina ,saobracajna guzva,buka od automobila...adrenalina ne hvali ::)Zbog blizine raznih kablova,drveca...kao prvo treba ocijeniti prostor odakle treba startovati model,naravno i gdje ga sletjeti,locirati opasna mjesta za let i tek tada pustiti model.Na ovakvim lokacijama od buke se ne cuje rad motora pa treba biti stalno oprezan i posmatrati model,kako reaguje na gas...Naravno treba pratiti vrijeme trajanja leta rati praznjenja baterija.E nakon svega ovoga moze se poletjeti naravno u susret novim fotkama.Kazem adrenalina nije nedostajaloEvo i par fotki sa tog leta,naravno ovaj put mi je bilo bitno da osjetim taj URBANI let...
dio grada,Zabjelo...
posto je ovo slikano u blizini moje zgrade,moram priznati do sada ovako hodajuci po zemlji nisam ni primjetio da u komsiluku imam ovako ekolosku fabriku :P
isto to samo iz drugog ugla,a u daljini se vidi cuvena Tuska pijaca koja je nekad bila dobro poznata svima,sad manje vise...
dok sam letio i ovaj bager je nesto drndao pa mi je i on svojom bukom dodatno smetao pa sam i njega slikao
isto to sa malo vece visine...
i naravno opet moja malenkost ovo nije slika sa lokacije odakle su slikane ove gore slike ali nema veze...
Toliko za sada,a uskoro naravno nove slike.......Pozdrav.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version