RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Kyosho Oxalys 50
n3mke:
Pravi model za tebe.. Jedva cekam da vidim kako leti.
I da te dugo sluzi ()-()
zajo:
(pijemo)
Bices pre zadovoljan sa Saitovim motorom vodeces,ja imam dva i rde kao sat.Verujem na 125-ke vise nego na elektro motor.
()-()
(<--)
tibeteagle:
Bravo na svemu! Samo uživaj ;namig
SABURO:
(pijemo)
U medjuvremenu sam napravio jos 15-ak letova sa ovim sjajnim avionom i dosao do zakljucka da CG mora biti pomereno za jos 1cm ka repu. Preporuceno mesto za CG je od 185 - 210mm od izlazne ivice krila. Meni je za prvi let CG bilo stavljeno na 200mm, a sada je na oko 196-7mm i mora da ide za nijansu jos malo nazad, na minimum 195, dok mislim da ce 190mm dati najbolje rezultate...al idem korak po korak da vidim kako ce sve to da se manifestuje na moje letenje..
Motor sjajno radi bez i jedne zamerke, po prvi put da imam nesto ovako JAKO i stabilno, a tek ce da nasedne kako treba..
po meni najvaznija stavka na ovom avionu je mesto rezervoara u avionu, jer za F3A letenje je najvaznije da tokom leta nema promene tezista, kako ne bi dolazilo do pomeranja Centra tezista i samim tim do dodatnih trimovanja tokom leta..rezervoar je pricvrscen za trup cicak trakom i fiksiran da nema pomeranja po horizontalnoj osi.
jos par slika, koje i nisu najbolje, jer je sve slikano na brzinu i telefonom..
:big smile
SABURO:
U medjuvremenu je doslo do par promena na modelu. Prva promena se odnosila na CG, jer sam na rep aviona dodao 45g olova, kako bi avion bio jos neutralniji, u ledjnom letu pogotovo, a samim tim i upravljiviji/poslusniji. Takodje je stavljen propeler sa vecim korakom APC 13x8 (pre APC 13x7) koji je dao neverovatnu prodornost modelu i vecu brzinu koja mi u potpunosti odgovara za F3A figure! :mhm
Planiram da skinem T kanalajzer, jer nesto sumnjam u njega, a zeleo bih s druge strane da vidim razliku u letenju sa i bez njega..al` to tek kada prodju ispiti..tj. kada nadjem vremena da se s tim zezam..
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version