RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Trikopter

<< < (29/39) > >>

gizmo:
E pa kume nek je sa srecom i da te dugo i lepo sluzi/slusa  (pijanoo)

Kad si rekao da je pri prvom testu napolju poceo da divlja pomislio sam da je zbog zime, jer HK401 hoce da brljaju pri naglim promenama temperature.
Ako je napolju dosta hladno, nakon iznosenja iz kola ostavi ga bar 10-ak minuta da se ziroskopi malo aklimatizuju i onda nema problema.

fenix:
Nebojsa  (pijemo) lijepo je kad se ima nesto podijeliti sa drugima a pogotovo ako je to u pitanju neko novo saznanje.Dule svaka cast za slickice   (photograf) steta sto nam autorotacija pokvari i planirano snimanje.Dragane,ma kontao sam ja da nije i to bio je on dovoljno na livadi da bi se razlika u temp.izjednacila tako da su ziroi radili dobro,u krajnem slsucaju on bi zalebdio ali bi se osjetilo nenormalno ponasanje.Danas ce da zalebdi  ;namig , a cek lista ce trajati malo duze  4e

fenix:
    Prvo javljanje u 2011  :big smile sa izvjestajima od prosle godine.Samo da kazem da je trikopter zalebdio 31.12.2010. (pijanoo) ali krenimo redom. Naime 30.12. obavljen je prvi pravi test nakon testa sa "autorotacijom" lol .Naravno kao i svaki probni let treba da pokaze da li je sveo.k. sto se mahanicki i softverski podesilo.Iako imam iskustav sa helikopterima ovo je takodje sprava koja se dosta razlikuje od helikoptera pa ima dosta novina sto se tice podesavajna pogotovo podesavanja na stanici.Prilikom prvog pokusaja pokazalo se na koju stranu zanosi pa sam te nedostatke otklonio malim trimovanjem.Poslije toga je trikopter bio malo stabilniji ali se jos nisam usudjivao da dam jaci gas pa sam ga probao pri zemljji da vidim kako reaguje na komande.Poslije ovih podesavanja spremamo sam se da ga malo vise odlijepim od zemlje ali prilikom sledeceg starta primjetio sam da lijevi motor ne reaguje tj.prima isprekidan signal  ") opet neki mali gremlini ili se ostvaruje ono sto je rekao orao sa Tibeta  mmmm pokusao sam par puta ali ne ide.Probao sas dda pomjeram zicu na motoru i ponekad bi ukopcao ali taj dan nije vise bilo pokusaja nego nazad na detaljni pregled.Mislio sam da je prilikom proslog prevrtanja zica prekinuta na namotajima ali kad sam otvorio motor sve je o.k.sklopim ponovo motor,probam, radi.Dvije baterije potrosim na test i sve funkcionise.
31.12.kao sto rekoh na poslednjem okupljanju u 2010 godini trikopter je zalebdio ,naravno Dule je napravio snimke koje ocekujemo uskoro :big smile
Posto jos nisam pregledao detaljnije video prvi utisci su da ce ova sprava da leti,lebdi,naravno ima tu jos podesavanja ali prije svega detaljno trebam da ispitam koji je bio problem sa desnim motorom koji sam imao dan prije zbog toga jer se nakon ovoga uspjesnog prvog lebdenja opet pojavio isti problem ali ovaj put sa desnim motorom  (mazi) tako da se i taj dan prekida dalje lebdenje i podesavajne.Kada je ovako nesto u pitanju ne treba cackati dalje gremline jer kad bi motor otkazao u vazduhu  (fiu) Bilo kako bilo ovo je mali korak za covjecanstvo ali veliki za mene  (pijemo) poslije novogodisnjih praznika krecem u detaljniju analizu i nadam se da cu sanirati uskoro ovaj problem.U prilog postavljam video sa prvog testa i kako se manifestuje problem na motoru.Naravno svaka sugestija je dobrodosla.

gizmo:
Ovo "trzanje" i prekidanje koje se vidi na poslednjem snimku je definitivno simptom prekida neke od zica. Isproveravaj jos jednom sve vodove i preporucujem da izbacis bananice izmedju motora i esc-a. Zalemi zice direktno.

bimmer:
Evo ga video jednog od prvih letova Fenixovog trikoptera :)aplauz :)aplauz :)aplauz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version