RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
Heli takmičenje u Madjarskoj
IVAN3D:
Lepo sto ste isli i osetili to ali mislim da smo iskreno svetlosnu godinu daleko od bilo koga.
Naravno drugacije bi to izgledalo kad bi delovi bili pristupacniji odnosno kada bi imali gde da se snabdevamo ali jednostavno kao bilo ko drugi a ne porucivanja cekanja itd....
Nadam se da ce ozbiljno letenje doci nekad i do nas a to zavisi samo od nas a toga nema bez vezbe i opustanja jer ste po meni previse stegnuti pa sa strane delujete kao totalni pocetnici (i ja delujem tako sigurno da ne bude zabune).
Sve u svemu samo napred pa da se okupimo tako i kod nas.
Ja ne letim vec neko vreme osim u simulatoru PHOENIX a imam spreman helikopter i drugi na putu ali posto sam taze otac trenutno me interesuje samo jedno!
(pijemo)
norrin radd:
Evo i zvanicnih rezultata:
http://www.emh.hu/index.php?2010naiv
Samim tim sto nismo zadnji, znaci da oni i nisu bas svetlosnu godinu ispred nas. A pocetnici u takmicenju i jesmo, posto nam je svima to bilo prvi put. :)
Izlazak na ovo takmicinje je bio preko potreban, jer smo naucili i videli mnogo toga korisnog. Sto se delova tice ni kod njih bas nije sjajno, ali za normalne helikoptere to uglavnom nije problem. A kineze naravno ne lete...pa nasta bi licilo da se Rossi pojavi na trkama sa Kymcom ili Sumaher sa nekim Zhongxing-om :_D :_D
A sto se tice skupa helikopterista mi ih redovno odrzavamo i obavestavamo preko foruma, ali do sada se nije pojavio niko osim nas vec poznatih da ne nabrajam. mmmm
IVAN3D:
--- Quote from: norrin radd on July 07, 2010, 09:21:10 PM --- ali za normalne helikoptere to uglavnom nije problem. A kineze naravno ne lete...pa nasta bi licilo da se Rossi pojavi na trkama sa Kymcom ili Sumaher sa nekim Zhongxing-om :_D :_D
--- End quote ---
Ja stvarno ne mogu da se nacudim cudom sto konstantno pljujete kineze kao da se prakticno apsolutno sve ne proizvodi tamo! Ako je nesto skuplje ne mora uvek da znaci da je i bolje (cast izuzetcima) a ostalo je samo za snobove.
Sve to rade CNC masine (mehaniku) a ako zelis bilo sta da proizvodis masovno (narocito metalne delove) moras da obezbedis ozbiljne masine.
Takodje razmislite pa nabrojte na prste jedne ruke koliko zemalja ima svemirski program i koliko zemalja je poslalo ljude u svemir i da nisu slucajno kinezi medju njima i kako to???!!!
Razumem ja potpuno zelju za "originalom" ali to najbolje znaju oni koji placaju "original" i "ne kineske" delove.
Znaci nikako ne bih voleo da ovo predje u nekakvu raspravu jer nije nije ni mesto ni vreme.
A sto se rezultata tice ponavljam svaka cast ali da je to bilo pravo ozbiljno takmicenje (a verujte mi znam kako to izgleda jer sam izmedju ostalog pobedjivao na vise svetskih kupova pa i na svetskom prvenstvu u jednoj ozbiljnoj modelarskoj disciplini) sa nasim znanjem letenja RC helikoptera bili bi kao crtani film ali to nije razlog da odustanemo vec da vezbamo pa kome je takmicenje imperativ neka i pokaze sta zna.
Pozdravljam vas sve puno i nemojte nista da shvatite pogresno i zlonamerno, jako mi je drago sto nas zaljubljenika u rotore svakog dana ima sve vise>
(pijemo)
ZoltanM:
I tako citam pa sve ne verujem
Lepo si se ti ogragio u jednoj recenici, a vec u sledecoj provokacije u nedogled,
a ko trazi vreme mu je bar povremeno i da dobije. :big smile
Pa dobro ko si ti da sudis o ozbiljnost takmicenja na kojem nisi ni bio?
iako ja jos u zivotu nisam bio prisutan ni na jednom pravom svetskom kupu "pljuvanja visnjinih kostica u dalj"
pa tako ne znam kako treba stvarno da izgleda jedan ozbiljan dogadjaj, ovo takmicenje me je odusevilo.
Cinjenica je da kineza nije bilo, a sad zasto je to tako ja u to ne zalazim, ali ako to nekoga bas
zanima mozes dogodine i sam posetiti takmicenje pa licno priupitati ucesnike i ostale prisutne. mozda
ih je neko samo jako ubedio u onu -jeftinije je u glavnom(uvek) skuplje- ali to je vec samo moja
pretpostavka
Na ovom takmicenju mi je bilo izuzetno lepo i veoma mi je drago da sam imao prilike da ucestvujem.
Naziv takmicenja je -Drzavno Prvenstvo Madjarske u RC Helikopterskom letenju-. Sam naziv RC Helikopter
nagovestava nesto daleko slozeniju i ozbiljniju disciplinu od bilo koje druge sto u sebi sadrzi RC ili
bar ima veze sa tim, a to opet moze da zna(samim tim i da sudi) samo onaj ko se i oprobao u tome (u
stvarnosti a ne na simulatoru)
Ja sam licno isao radi novih poznanstava i druzenja, generalno novog iskustva, a glumatanja u crtanim
filmovima ostavljam drugima u nekim drugim disciplinama
A sto se rezultata tice ne da nije razlog za odustajanje, vec je dodatna motivacija da sa jos vise
truda idemo napred
Pozdravljam i ja vas sve puno i nemojte nista da shvatite pogresno i zlonamerno, i meni je jako drago sto nas zaljubljenika u rotore svakog dana ima sve vise, (eh jos da znam gde li su kad se leti, posto ih bas na okupljanjima nikad nema, ali srecom bar su za strucne komentare uvek prvi)
ziveli ()-()
adam:
Uploaded with ImageShack.us evo i ekipe na okupu naravno uz dobru klopu ,i hladno picence
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version