RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Ultima RB5 by Kyosho

<< < (5/7) > >>

magic:
Naravno da ne postoje senzori koji prate broj obrtaja svakog tocka pojedinacno ali postoji senzor koji prati okretanje rotora motora u magnetnom polju i koriguje impulse pa efekat koji dobijamo jako lici na ABS i TCS. Imas vise ovde:

http://www.rctech.net/forum/radio-electronics/190639-sensored-vs-sensorless-brushless.html

poz

Bigneda:
Zanimljivo...

magic:
Evo nikako da napisem o tome da mi je maska ofarbana. Naravno, obratio sam se na pravu i proverenu adresu, Mircetu! Nisam mnogo filozofirao, zeleo sam crvenu, plavu i belu boju stim da crvena bude dominantna. Sve osatlo sam prepustio Mircetu i Golubu i ovom prilikom im se zahvaljujem jos jednom! Slike govore vise od hiljadu reci:

Malo sam i ja tu nesto radio, dodao srbrni okvir na prozore (zato je tako "dobro" ispao) i naravno nalepnice koje sam dobio uz model. Ja sam prezadovoljan, nadam se samo da ce poziveti da ovako lepo izgleda jer Ultima je ipak "samo" jedna prava trkacka masina.

Vidimo se na stazi.

poz

magic:
Danas sam na Galovici prvi put shvatio prave mogucnosti ovog automobila! Iako je motor bio slabiji nego ranije, 3300kV umesto 5000kV, razlika koju su napravile nove gume je bila sokantna. Sada su na modelu gume koje su trebale da budu tu od samog pocetka a ne koje mozete da vidite na gornjim slikama. Cak sam se usudio u par navrata da se pojurim sa glow 1/8 Inferno bagijima i tragijima i mogao sam da ih bez problema pratim. Naravno, u tom slucaju voznja mora biti perfektna i tecna. Ja realno imam jako malo sati voznje sa ovim modelom i model uopste nije podesavan za stazu na Galovici tako da ima tu jos dosta mesta za poboljsanje. Baterija je i u ekstremnim uslovima kakve zahteva staza izdrzala preko pola sata.

Do sada su drugari sa Galovice govorili o Ultimi RB5 kao o lepom modelu za dete da se poigra ili da bude lep na polici, danas su na kraju dana ipak "malo" promenili to misljenje ...

poz

magic:
Malo i RB5 da pohvalim, model je stvarno vrh, narocito amortizeri odusevljavaju. Citao sam razne hvalospeve po netu za Kyoshove Velvet coated amortizere ali tek kada ih covek proba shvati zasto prakticno ne mogu i da se kupe polovni na netu, razlog je vrlo jednostavan, niko ne zeli da ih proda!

Samo nemam srece sa gumama po pitanju trosenja. I prosli put i danas su mi gume trajale samo jedan dan. Pomoslio bih da to tako mora da nemam ali 100% razlicito iskustvo sa Ultime DB. Da budem iskren gume koje sam zadnja 2 puta montirao stare su preko 5 godina, tj. od kada sam kupio model su stajale otvorene. Pretpostavljam da nisu bile vise bas "sveze" i da je i to jedan od razloga. Doduse to i jesu bile neke ultra soft pinovi gume za jednu trku, ali sto jes jes, prvih 5 minuta (koliko inace traje trka) leze ko blesave  :sljus.

Sreca pa imam friske, taze Pro-Line Bow Tie pa cemo da vidimo naredni put.

http://www.amainhobbies.com/product_info.php/cPath/1_26_213/products_id/2380/n/Pro-Line-Bow-Tie-M3-22-Rear-Buggy-Tires-2

Inace toplo preporucujem kupovinu novih felni uz gume, narocito za ovakve automobile gde nisu uopste neke fency skupe, jer je skidanje guma sa felni stvarno jeziv posao.

poz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version