RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Ultima RB5 by Kyosho
r-xx:
Veljkota, bez pogona na sva 4 tochka mislim da je promashaj..
to je moje lichno mishljenje, al na kraju svi polako pochnu tako da misle... (pijemo)
magic:
Slazem se da su modeli sa pogonom na 4 tocka u prednosti, ali ako zelis STVARNO da naucis da vozis autic onda je ovo prava stvar i jedina stvar. Posle toga voziti model 4x4 je boza.
Ovaj model sam uzeo pre 3 godine da zadovoljim malo svoj hedonizam a i prava je milina imati spravu sa pedigreom u rukama. Covek se cesto pita gde je sva ta tolika razlika u ceni izmedju obicnih i vrhunskih modela, ali dovoljno ga je uzeti u ruku i stvari polako pocinju da budu jasnije ...
Da budem iskren intenzivno razmisljam o Infernu 1/8 na struju kako bi mogao da se ravnopravno nosim sa drustvom koje se vozi po Galovici. No skoro sam siguran da je ovo mocna sprava da koja kada mi bude usla u ruku ima cudo da pravi.
poz
jrlotpi:
izgleda fantasticno ,
interesuje me zasto elektro a ne nitro auto
magic:
Pre 12 godina kupio sam moj prvi autic koji je bio na struju. Zasto na struju, pa odgovor je vrlo jednostavan, u Moskvi gde sam u to vreme ziveo cene su bile vanzemaljske. Znaci kupljena je struja (koja me je isto tako kostala papreno) cisto iz ekonmskih razloga. Naravno brzo je usledilo razocaranje, baterije koje traju 3-4 minuta da to na nesto lici i jos 2-3 dok se ne isprazne. Bile su to 6 celiske NiCd od 1200mAh i ako se ne varam komad je bio 40-50$ ...
Naravno, nastavio sam da mastam o nitro auticu ali vreme za to je doslo 2005 i kupim jedan pa drugi pa treci. Znas li koliko ih danas imam, nijedan! Sve je to divno i krasno, zvuk, miris, dim ali kako je meni manjak slobodnog vremena veciti problem cesto se dogadjalo da 3/4 vremena nesto stelujem i podesavam pre nego li proradi kako treba, a cim proradi crkne ti svecica, koju si naravno zaboravio da poneses rezervnu :_D. A tek zabava kada se vratis kuci, auto sav mastan, ulepljen, ma prava milina.
E tako ti ja predjem na avione i poucen nitro iskustvom bili su odma' svi na struju jer je brushless vec bio tu a LiPo kucao na vrata. Citao sam dosta po netu i gledao filmice kako ide neki brushless LiPo kombo na auticu ali dok nisam probao licno (o cemu sam vec pisao na forumu) nisam mogao da verujem. Motor, kontroler i baterija su cca 70E. Da napisao sam baterija a ne baterije jer je jedna dovoljna (ako je model 1/10) jer se covek i od te jedne umori od voznje, performanse su uvek iste (brutalne), i pogodi sta, model je uvek cist tako da zena ne zvoca kada se vratim u kucu (jako bitno!).
Neso, iako je tvoje pitanje bila cista provokacija ;) barem kada sam ja u pitanju, ipak zarad okoline sam dao potpuni odgovor jer svi se na pocetku loze na nitro, ali samo je pitanje vremena ...
poz
Bigneda:
Za 1/10 modele bi trebalo napraviti posebnu klasu-skup posto se bojim da su previse krhki za druzenje sa vecom bracom ! o perfomansama je nezahvalno pricati posto ima modela 1/10 koji su daleko startniji od naprimer 1/8 modela sto zbog tezine sto zbog nepostojanja centralnog diferencijala, pricam o 4x4, ali kad se to odnese na livadu i dzombe jednostavno je smesno :) tu su tezina i velicina na strani vecih modela...
Sto se tice daleko prezvakane teme elektro-nitro a bice i jos gomila beskrajnih poredjenja, to je apsolutno glupo porediti i ubedjivati nekoga sta je bolje-losije ! Najbolje bi bilo za svakoga imati po jedno od oba sveta, ili probati obe pa uzeti onu koja vama LICNO najvise odgovara.
Na obe strane ima i prednosti i mana, najbolja zona primene za sad jos uvek razlicita tako da ima mesta za posedovanje oba modela.
Ono sto zakljucujem posle dugogo posmatranja vlasnika je da vecina elektro fanova nije imala veze ili bar ljubavi prema nekoj vrsti stvarnih trka, karting, auto, moto. Jer kao sto kazu 'benzin u krvi' ne moze nikad da se izbaci ili ubaci jednostavno ili ga imas ili ne, pa makar i u nitro-metanol varijanti...
Ja sam svoju RC karijeru poceo daaaavno sa tada jedino dostupnim, za siroke mase, elektro modelima ali NIKADA ne bih batalio nitro modele kojih sad vec ima oko 20-tak komada ! Jednostavno elektro koristim za jednu zabavu a nitro za drugu :) ...inace prvi elektro model dobih pre vise od 20godina, a nisam mator :)
Ima nas raznih tako da ce rasprave uvek biti ALI TOTALNO je bespotrebna, ima i nas dovoljno i modela da se svako pronadje, ja volim kad zamastim ruke i nijedna zena ne bi 'dugo' zvocala oko toga :), drugi vole komoditet i komfor koji nude elektro varijanta, treci vole nesto trece...
Sve u svemu najbitnija je zabava i druzenje :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version