RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Hellcat novi projekat...
mirce:
Danas, dok su čika Dule i Golub šmirglali Hellcat, iz nevezanog se pojavilo jedno malo mače. Muvalo se tu okolo naokolo i krenulo pravo medju modele...
Pogodite gde je završilo...
...ni kabina nije bila problem...
...ali je "pokazalo zube" kad je trebalo da napusti kokpit...
Pozdrav
Mirče
misha:
sta mace - Tigar.
cane:
Eto,sad imas i pilota....
mirce:
Modelarski Kombinat radi svaki dan i to na par "frontova"...
Čika Dule polako privodi svoj Hellcat kraju...
Trup je finalno izgitovan i sutra ćemo da ošpmirglamo prelaze sa centroplana i horizontalaca ka trupu...
Time će biti spreman za postavljanje staklene tkanine. Pošto je čika Duletov trup od plastike, tkanina ide samo na centroplan i repne komande...
Ovaj Hellcat lepo izgleda, ali moj utisak je da je veoma težak. Bojim se da motor koji mu je Dule namenio, Zenoah G 62, neće biti dovoljno snažan... Možda grešim, ali bojim se da će biti tako...
Inače unutrašnjost trupa sa plastičnim krilima se u mnogome razlikuje od trupa drvene konstrukcije...
Na plastičnom trupu se skida kompletan fire wall sa sve motorom i rezervoaraom.
Centroplan je sastavni deo trupa, a Dule je morao da trup ojačava u zadnjem delu (iza kabine) jer je bio malo "mekan".
Uške od Duletovog Hellcat-a su presvučena u staklenu tkaninu, cele kompletno blago pešmirglane, pogotovo spojevi tkanine sa donje i gornje strane...
...a potom je na gornju stranu uški "navučen" drugi sloj smole...
Danas ide smola na donju stranu, u četvrtak šmirglanje i u petak prvi sloj špric gita...
Drugi projekat koji je trenutno "na tapetu" je i završavanje Golubove Extre 260. Ovaj model je kupljen prošle godine, pošto je Jole sa njim imao bliski susret sa "zemljicom" i ostalo je pre špric gita da se pokretni delovi horizontallaca presvuku sa staklenom tkaninom. To je odradjeno u zadnjih par dana, a danas je "navučen" drugi sloj smole i sad je Golub na redu da sve to lepo ošmirgla i špric gituje...
Inače, krilo od Gošinog Zeroa se danas vraća u Kombinat, spremno za postavljanje panel linija...
Izabrana je i kolor šema, a rećiću vam samo da će će se ovaj Zero razlikovati od svih ostalih u Srbiji...
Što se tiče mog Hellcat-a, trup je postavljanjem staklene tkanine na vertikalac...
...kompletno presvučen i danas ću na njega da stavim drugi sloj smole. Potom, špric git, sitne dorade i panel linije...
Krilo je skroz gotovo i odradjuju se zadnji detalji pre panel linija.
Uz pokretne trimere na eleronima, namestio sam i fiksne trimere koji su na pravom avionu bili od lima i koje su mehaničari krivili po potrebi...
Spoj centroplana i uški nisam puno "picanio"...
...jer sam smislio da skroz u krug (i sa gornje i sa donje strane) postavim traku od lima (širine 12 mm) koja će na uškama biti zalepljena, a peklapaće sam spoj...
Trenutno možda malo "bode oči", ali kad se postave svi detalji, ovo će se "stopiti" u celinu...
Inače, sad je prelaz besprekoran, jer lim (napravljen od ofset ploče) savršeno naleže na površinu centroplana...
Trake od lima su lepljene za uške sa Aero Bond super lepkom...
...koji kad nanesete i ako ne postavite deo "iz cuga" kako treba, više nema teorije da ga skinete, sem da ga otčupate i oštetite samu površinu na kojoj je deo bio zalepljen...
Sem ovog sa belom kapicom (ovaj je dosta gust), postoje i redak i srednje redak (crveni i crni poklopac).
Ovaj lepak možete kupiti u Lindingeru, ali i u Zenn-u u Pešti...
Danas je Kombinat imao posetu...
...bio nam je Sale, potom je došao i Oko (doneo sladoled) i na kraju se pridružio i Jole...
Čika Dule je "standardno prisutan" svaki dan, a Golub nije dolazio, jerbo ima posla u svojoj radionici...
Zvali smo i Batu i Baneta, no verovatno su ih u dolasku omeli neki važni "državnički poslovi"...
Sve u svemu, kao što se da videti, svakodnevno se patimo...
Pozdrav
Mirče
misha:
Bas mi se svidja ona fora sa aluminijumskom trakom. izgleda fenomenalno a i prakticno.
Bas je lepo sto se druzite i radite zajedno.
Jedina mi stvar nije jasna. Koliko ti to jako razvlacis taj epoxi kada cika Dule mora usku da drzi sa obe ruke? :sljus
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version