ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Naduvane baterije
drjack:
Imam dve Turnigy baterije 3S od 2200 i jos dve Turnigy 3S od 1500
Prve dve su se naduvavale , i druge dve pocele pomalo da se naduvavaju.
2200 jos nisu koristene osim za kratke probe rada. a jedna od 1500 je letela jednom i bilo je sve ok.
Inace sve su ispravne i normalno se prazne na probama i posle ponovo pune i balansiraju. Imam i dve Zippy 3s 1500
koje su nabavljene pre ovih, i one su OK cuvane u istim uslovima. Za svaki slucaj drzim ih na terasi u zatvorenoj metalnoj kutiji u hladovini.
Da li ovo moze biti opasno vezano za zapaljenje i da li je sledeca faza crkavanje?
Da li je neko imao slcne probleme?
Treba ovih dana da probam Spacewalkera sa 3S 2200 pa ne znam da li da rizikujem?
saxpg:
LiPo baterije se naduvavaju kada se prazne vecom strujom od preporucene.
Tada je ta baterija trajno ostecena i iako daje struju njen kapacitet je sve manji dok na kraju skroz ne prestane da radi.
Da li tvoj set-up u modelu vuce previse struje za tvoju bateriju, znaces tako sto su motor i ESC posle rada hladni, dok je baterija vruca.
naravno najbolji nacin da to proveris je WATTS UP ili neki slican uredjaj.
Sava:
moja 3s od 4000mA, naduvala se k´o žaba, a iz kutije nije izvađena, kamoli opterećena. Tako naduvana dobro drži napon. :pop: Mada mislim da joj dolazi podne.
drjack:
--- Quote from: Sava on September 05, 2010, 05:25:10 PM ---moja 3s od 4000mA, naduvala se k´o žaba, a iz kutije nije izvađena, kamoli opterećena. Tako naduvana dobro drži napon. :pop: Mada mislim da joj dolazi podne.
--- End quote ---
Ista prica i kod mene dve ko kornjace a i kod drugara, imamo ih oko godinu dana ali nisu koristene,
nisu imale kada da budu preopterecene.
Bice da se nisu bas ubile od kvaliteta
zajo:
Није то него батерија се надува кад се не користи :mhm посебно ако стои пуна. Мора да се из времена на време испразни, па напуни, па опет испразни до 60% и у фрижидер.Тада се нече надувати :mhm .
Ја би користио те батерие без разлике што су надуване али нече да трају дуго (nene) размишљајте за нове :-\
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version